SZTE Info

Duális képzést indít pénzügy mesterszakon az SZTE Gazdaságtudományi Kara

A munkaerőpiaci trendekhez igazodva a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és helyi vállalkozások között létrejött együttműködésnek köszönhetően duális jellegű pénzügy mesterképzést indít az SZTE Gazdaságtudományi Kar 2020 szeptemberétől. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a pénzügyi oktatás innovatív és gyakorlatorientált formában valósuljon meg. Jelentkezési határidő 2020. február 15-e.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar kiterjedt vállalati kapcsolattal rendelkezik, amely az oktatási és kutatási tevékenységet is magában foglalja. Az oktatás területén viszont új mérföldkőhöz érkeztek, hiszen első alkalommal indítanak duális képzést helyi vállalkozások bevonásával. Az együttműködés keretében a szegedi Contitech Rubber Industrial Kft. a következő tanévben két pénzügy mesterszakos hallgató fogadását vállalja és szakmai ismereteiknek bővítését kívánja elősegíteni. A GTK hallgatói korábban is vettek részt szakmai gyakorlaton a vállalkozásnál, azonban a duális képzés lehetőséget kínál arra, hogy a hallgatók a mintatantervhez igazodóan az elméleti ismeretek elsajátításával párhuzamosan szerezzenek egyszerre gyakorlati tapasztalatot is a gyakorlati tanterv alapján. Ezáltal nemcsak a hallgatók ismeretei bővülnek, de a hallgatói munkavégzés minősége is magasabb színvonalú lesz – ami a vállalkozás számára kedvez.


Hasonló szándéktól vezérelve a szintén szegedi székhelyű GriffSoft Informatikai Zrt. is együttműködő partnerként fog részt venni a képzésben az Oktatási Hivatal nyilvántartásába való bejegyzést követően. A duális jellegű képzési forma során a felsőoktatási- és munkaerőpiaci igények könnyebben összehangolhatók, továbbá a hallgatók tanulmányaik során amellett, hogy magas színvonalú elméleti tudást sajátíthatnak el, gyakorlatorientált, releváns szakmai tapasztalattal rendelkező munkaerőpiacra lépőkké válnak. Duális hallgatóként, a megszerzett versenyképes tudás és a kiépített kapcsolati tőke birtokában a jövőbeni elhelyezkedési lehetőségeik is javulnak.

 

A képzésre való jelentkezés esetén a pályázóknak felvételi elbeszélgetésen kell részt venniük nemcsak a GTK felvételi bizottsága előtt, hanem a vállalati partnerek által szervezett személyes meghallgatáson is.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.