SZTE Info
Screenshot_2020-12-23_Karacsonyi_szerenad_a_korhazban_fekvo_betegeknek_es_az_egeszsegugyi_dolgozoknak1

Szerenádot adtak az egészségügyi dolgozóknak és a betegeknek

A Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat karácsonyi szerenáddal lepte meg a klinikákon dolgozókat és lábadozókat. Ilyen módon szerették volna továbbítani feléjük a reményt és a szeretetet. A szerenádról készült videót Kondé Lajos pasztorális püspöki helynök karácsonyi köszöntése vezeti fel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az AranyEzüst Quartett a Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat szervezésében adott szerenádot december 17-én az SZTE szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Petri Gábor Klinikai Tömbben és az Újklinika aulájában. A szolgálat munkatársai ezzel a jelképes ajándékkal szerettek volna ünnepi hangulatot csempészni a klinikákra. A szerenádról készült videót Kondé Lajos pasztorális püspöki helynök karácsonyi köszöntése vezeti fel.A videóban felcsendül a Pásztorok, pásztorok, a Csendes éj, az Ó jöjj, ó jöjj üdvözítő, a Mennyből az angyal, az Ó gyönyörű szép és a Dicsőség mennyben az Istennek ének is. Hallható a Jingle Bells, valamint Arcangelo Corelli két karácsonyi darabja is.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.