Bezár

Hírarchívum

pexels-chokniti-khongchum-3938023

Idén is kiosztották az „SZTE TTIK Kutatóiskolája” címeket

Idén is kiosztották az „SZTE TTIK Kutatóiskolája” címeket

2020. december 02.

Hat középiskola érdemelte ki idén az „SZTE TTIK Kutatóiskolája” címet, melyet a nyertesek egy éven keresztül viselhetnek. 2020. november 27-én egy rendhagyó online eredményhirdetésen mutatták be a 2020/2021-es év díjazottjait, illetve a tavalyi év kutatóiskolái ismertették kutatási eredményeiket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE TTIK először a 2007/2008-as tanévben hirdetett pályázatot az SZTE TTIK Kutatóiskolája cím és támogatás elnyerésére. A pályázaton az ország valamennyi középfokú oktatási intézménye és azon határon túli magyar középiskolák vehetnek részt, melyek magyar nyelvű képzést folytatnak a természettudomány, az informatika és a műszaki tudományterületen. A 2020/2021-es felhívásra kilenc középiskolai kutatócsoport adta be pályázatát, akik közül hatan 100.000,-Ft és 200.000,-Ft közötti támogatásban részesültek.

 

Az idei évben a személyes találkozó helyett online konferencián hirdették ki a 2020/2021-es év pályázatának nyerteseit. A konferencia résztvevőit Dr. Papp Tamás, az SZTE TTIK általános és tudományos dékánhelyettese köszöntötte. Az ünnepélyes megnyitó után Dr. Kredics László egyetemi docens (SZTE, TTIK Mikrobiológiai Tanszék) tartott előadást „A Jó, a Rossz és a Csúf a zöld árnyalataiban – avagy a sokoldalú Trichoderma nemzetség” címmel. A konferencián a tavalyi győztes középiskolák is bemutatták az egy év alatt elért kutatási eredményeiket, majd kihirdették a 2020/2021-es év nyerteseit is.


A 2020/2021-es évben az SZTE TTIK Kutatóiskolája címet viselheti a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium (Sopron), a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium (Zenta), a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola (Bonyhád), a Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium (Csongrád), a Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium (Szeged), és a Kecskeméti Katona József Gimnázium (Kecskemét).


Pályázni minden évben olyan kutatási programmal lehet, melynek egyik témavezetője a TTIK oktatója vagy kutatója, illetve a középiskola egyik tanára. A nyertes pályázóknak egy évük van elvégezni a kutatói munkát, az eredményekről a zárórendezvényen kell előadásban beszámolniuk. A címet a támogatottak a pályázat évében viselhetik.

 

A Program a ProTalentis Alapítvány, az SZTE Tehetségpont közreműködésével, az EFOP-3.4.4-16-2017-00015 azonosító számú „A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére” című pályázat részeként valósult meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek