SZTE Info

nyito_szurobusz

Ingyenes szűrőakciót szervezett a szegedi egyetem

Bőr- és belgyógyászati vizsgálatokra várták az érdeklődőket szeptember 27-én, a Dugonics téren az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ szakemberei. Az egy hónapig tartó egészségmegőrző akció során az ingyenes szűrések mellett a betegségek megelőzésére is felhívják a figyelmet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeptember végétől ingyenes szűrővizsgálatokra várják a lakosságot több szegedi helyszínen. Az orvosi eszközökkel és műszerekkel felszerelt szűrőbuszban belgyógyászati és bőrgyógyászati vizsgálatokat végeznek az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ szakemberei. Az ingyenes anyajegyszűrést, vérnyomás-, vércukormérést, dietetikai tanácsadást és testtömeg összetétel mérést bárki igénybe veheti.


szurobusz
Az eseményen készült képek itt megtekinthetőek.


– A régió lakosságának egészségügyi ellátása szempontjából nagy felelősséget vállal a szegedi egyetem és a klinikai központ. A szűrőakciót a szegedi lakosság egészségtudatos életének elősegítése érdekében szerveztük meg. A vizsgálatok közben életviteli tanácsadás is zajlik, mivel a betegségek megelőzésére is szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét – hangsúlyozta a kezdeményezés kapcsán Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja. Hozzátette: a szűrőbuszt olyan helyekre szeretnék eljuttatni, ahol a legnagyobb igény mutatkozik, és ahol a lehető legtöbb szegedi lakost elérik.


IMG_0939


A szűrőbusz a következő egy hónapban több szegedi helyszínen is megjelenik, a Dugonics tér mellett családi napokon, egészségmegőrző programokon. A Dugonics téren október 3-án, 4-én, 11-én és 12-én, 8 és 16 óra között várják az érdeklődőket.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. szeptember 30.

IMG_6486

Dr. Piros Györgyit belgyógyász-kardiológust, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ osztályvezető főorvosát és testvérét, Piros Ildikót, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt páros interjúnkban a szívről kérdeztük. Arról a szívről, amit sokat emlegetünk, de alig ismerünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • november 13. 08:00 - 15. 18:00
 • november 13.
  10:00 - 17:30
  Az SZTE JGYPK Művészeti Intézet Művészetelméleti és Művészetpedagógiai Kutatócsoportjának szervezésében
 • november 13. 13:00 - 15. 13:30
  Az SZTE ÁJTK Magyar Jogtörténeti Tanszéke és az MTA SZAB Jogtudományi Szakbizottsága szervezésében
 • november 13.
  14:00 - 16:00
  A Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya tisztelettel meghívja Önt Kemény Lajos, az MTA levelező tagja "Az immunrendszer szerepe gyulladásos bőrbetegségekben" címmel tartandó székfoglaló előadására.
 • november 13.
  16:00 - 17:00
  Megnyitja: Horváth Janisz grafikusművész, kalligráfus, tipográfus
  Az SZTE Konfuciusz Intézet a kínai kalligráfia és festészeti tanfolyam alkotóinak legjobban sikerült műveiből kiállítást szervez a Rektori Épület átriumában. A megnyitón Horváth Janisz grafikusművész kalligráfia és festészeti bemutatóval egybekötött tárlatvezetést tart az érdeklődőknek.
  Megtekinthető november 20-ig, munkanapokon 08.00-20.00 óráig.