Bezár

Hírarchívum

nyito_szurobusz

Ingyenes szűrőakciót szervezett a szegedi egyetem

Ingyenes szűrőakciót szervezett a szegedi egyetem

2019. szeptember 28.
1 perc

Bőr- és belgyógyászati vizsgálatokra várták az érdeklődőket szeptember 27-én, a Dugonics téren az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ szakemberei. Az egy hónapig tartó egészségmegőrző akció során az ingyenes szűrések mellett a betegségek megelőzésére is felhívják a figyelmet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeptember végétől ingyenes szűrővizsgálatokra várják a lakosságot több szegedi helyszínen. Az orvosi eszközökkel és műszerekkel felszerelt szűrőbuszban belgyógyászati és bőrgyógyászati vizsgálatokat végeznek az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ szakemberei. Az ingyenes anyajegyszűrést, vérnyomás-, vércukormérést, dietetikai tanácsadást és testtömeg összetétel mérést bárki igénybe veheti.


szurobusz
Az eseményen készült képek itt megtekinthetőek.


– A régió lakosságának egészségügyi ellátása szempontjából nagy felelősséget vállal a szegedi egyetem és a klinikai központ. A szűrőakciót a szegedi lakosság egészségtudatos életének elősegítése érdekében szerveztük meg. A vizsgálatok közben életviteli tanácsadás is zajlik, mivel a betegségek megelőzésére is szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét – hangsúlyozta a kezdeményezés kapcsán Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja. Hozzátette: a szűrőbuszt olyan helyekre szeretnék eljuttatni, ahol a legnagyobb igény mutatkozik, és ahol a lehető legtöbb szegedi lakost elérik.


IMG_0939


A szűrőbusz a következő egy hónapban több szegedi helyszínen is megjelenik, a Dugonics tér mellett családi napokon, egészségmegőrző programokon. A Dugonics téren október 3-án, 4-én, 11-én és 12-én, 8 és 16 óra között várják az érdeklődőket.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek