SZTE Info

48949716446_03df26c8d0_o

Sikeres gyógypedagógiai konferencián túl...

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának Gyógypedagógus-képző Intézete október 22-én immáron 8. alkalommal szervezte meg regionális gyógypedagógiai szakmai konferenciáját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az idei konferencia témája a digitális eszközök gyógypedagógiában történő használata volt.


A program olyan témák körül forgott, mint az esélyegyenlőség, méltányosság, könnyen érthető kommunikáció, digitális eszközökkel támogatott nyelvtanulás, képességfejlesztés vagy épp alkotómunka - SNI, autista vagy más fogyatékkal élő gyerekek megsegítése érdekében.


48949911382_2f61b6bd59_o


A konferencián több mint 200 fős közönség vett részt (nemcsak a régióból, de az ország különböző megyéiből, valamint a Vajdaságból is).


A szervezők remélik, hogy a konferencia résztvevőivel és másokkal is hamarosan találkozhatnak a Gyógypedagógus-képző Intézet által szervezett más rendezvényeken is.


SZTEinfo

Fotók: Ocskó Ferenc

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.