Bezár

Hírarchívum

nyito_SZTE_AbbVie

Stratégiai megállapodást kötött az SZTE és az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Kft.

Stratégiai megállapodást kötött az SZTE és az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Kft.

2019. november 15.
2 perc

Megerősítette élvonalbeli helyzetét a klinikai vizsgálatok területén a Szegedi Tudományegyetem. Az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társasággal 2019. november 15-én aláírt együttműködési megállapodás jelentősen megkönnyíti a közös klinikai vizsgálati projektek indítását, amelyek elsősorban onkológiai, immunológiai és neurológiai kórképekben szenvedő betegeknek jelenthetnek új terápiás lehetőségeket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Évente száznál is több gyógyszeres klinikai vizsgálatot végeznek a Szegedi Tudományegyetemen, amelyeknek köszönhetően olyan innovatív kutatások zajlanak a szegedi klinikákon, amelyek elősegítik a betegek gyógyulását és az országos egészségügyi ellátórendszer megerősítését. A 2019. november 15-én aláírt együttműködés célja a gyógyszeripari kutatás-fejlesztések elősegítése, ezáltal pedig a hazai betegek gyógyulásának támogatása.


IMG_8012


– Kormányzati szinten is kiemelkedő stratégiai cél, hogy a klinikai vizsgálatok tekintetében javítsuk Magyarország versenyképességét – fogalmazott az együttműködés kapcsán Prof. Dr. Rovó László. A Szegedi Tudományegyetem rektora hozzátette: az együttműködés amellett, hogy javítja a Szegedi Tudományegyetem kutatási és fejlesztési kapacitását, hozzájárul a klinikai gyógyszervizsgálatok számának növeléséhez is. Mindemelett a megállapodás jelentősen megkönnyíti a közös klinikai vizsgálati projektek indítását, amelyek elsősorban onkológiai, immunológiai és neurológiai kórképekben szenvedő betegeknek jelenthetnek új terápiás lehetőségeket.

 

IMG_7980


Dr. Fendler Judit a Szegedi Tudományegyetem kancellárja kiemelte: az intézmény célja, hogy a dél-alföldi régió oktatási, kutatási és innovációs központja legyen, amelyhez nagymértékben hozzájárul a világ vezető gyógyszergyártójával kötött stratégiai együttműködés. Hozzátette: az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaságot kiemelt partnerüknek tekintik, az elmúlt 10 évben több mint 30 közös vizsgálatot indítottak a szegedi egyetemen.


IMG_7986

 

Dr. Balajti Noémi, az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság orvosigazgatója elmondta: a cég a világ 170 országában van jelen, onkológiában és immunológiában közel 400 klinikai vizsgálatot végeznek jelenleg is. A Szegedi Tudományegyetemmel a dermatológia, onkológia, hematológia és neurológia területén végeznek közös vizsgálatokat. Hozzátette: az együttműködési megállapodással egy új szakasz kezdődik a két intézmény életében, amelynek köszönhetően több terápiás területen, több beteg bevonásával végezhetnek klinikai vizsgálatokat.

 

IMG_8000


– A vizsgálóhelyek világszintű rangsorolásának egyik fontos paramétere a kutatási projektek szerződéskötési ideje és a betegbevonás mielőbbi megkezdése. Ennek felgyorsítására dolgozták ki a speciális keretmegállapodást. Segítségével az új, induló vizsgálatok adminisztrációja, a jelenleginél is rövidebb időt vesz igénybe, és a betegek jóval azelőtt juthatnak hozzá az innovatív készítményekhez, hogy azok közforgalomba kerülnének – hangsúlyozta a megállapodás kapcsán Dr. Bende Balázs, az SZTE Klinikai Vizsgálatokat Koordináló Iroda szakmai vezetője.


IMG_8029


SZTEinfo

Fotó:Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek