SZTE Info

JATE_sikersztorik

Novemberi Sikersztorik a JATE Klub színpadán

Novembertől útjára indul a JATE Sikersztorik második évada, ahol közismert személyekkel és izgalmas témákkal találkozhat a szegedi közönség. November 19-én, 20 órától a Pro Jure Egyesület és a JATE Sikersztorik közös szervezésében Puzsér Róbert és Ragány Zoltán, az SZTE ÁJTK oktatója vitázik a jogászság kulturális megítéléséről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az előadássorozat célja, hogy olyan történeteket vagy témákat mutasson be, amelyek érdekesek, motiválóak vagy szakmailag hasznosak lehetnek az érdeklődők számára.


Íme a novemberi a felhozatal!


A jogászság kulturális megítélésének vetületei napjainkban - Puzsér Róbert vs. Ragány Zoltán

Időpont: november 19. 20:00

A vitaest a Pro Jure Egyesület és a JATE Sikersztorik közös szervezésében valósul meg. Puzsér Róbert, a véleményét véka alá soha nem rejtő közszereplő vitapartnere Dr. Ragány Zoltán, a jogi kar oktatója és egyben aktívan praktizáló ügyvéd lesz az est folyamán. Mindenképpen egy heves vérmérsékletű, de intellektuális beszélgetésre számíthatunk a jogászság témájában.


Vona Gábor - Politikusból influencer!

Időpont: november 27. 19:00

Vona Gábor a politikai élet kiemelkedő személyisége volt, mégis mindezt hátrahagyva ma már influencerként tevékenykedik. Egy politikai témáktól mentes beszélgetés során mesél majd az életéről, karrierjéről és arról, hogy mi a véleménye a mai Magyarországról.


Marsalkó Dávid - A Halott Pénz Sikersztorija

Időpont: november 28. 17:00

Marsalkó Dávid a Halott Pénz frontembere, aki zenekarával együtt évek óta a magyar zeneipar élvonalában helyezkedik el. Bár a zenéi megosztóak, mégis szinte minden dalából sláger lett és teltházas koncertekkel járják az országot. Egy kötetlen beszélgetés során mesél majd sikerekről, nehézségekről, szakmáról és önmagáról.


Mindhárom előadásra a jegyeket november 11-től lehet megvásárolni a JATE Klub kávézójában 14:00 és 20:00 óra között.

Jegyár: 1000 Ft.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. december 02.

Kiemelt_Hernadi_Klara_1

A nyugati világban a mezőgazdaság, valamint a 3. világban például a textilipar szennyező anyagait képes kiszűrni az édesvizekből az a berendezés, amelynek a prototípusát az SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéken a dr. Hernádi Klára professzor irányításával dolgozó csapat, az indiai Amity Egyetemmel közösen, fejlesztette ki.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 9. 08:00 - 20. 23:59
 • december 12.
  15:00 - 17:30
  15:00 Ünnepélyes köszöntő: Prof. Dr. Lázár György dékán
  TUDOMÁNYOS PROGRAM
  1. Dr. Sepp Róbert Örökletes kardiológiai kórképek klinikai és genetikai vizsgálata
  2. Dr. Nemes Attila A 3D echokardiográfia múltja, jelene és jövője
  3. Dr. Sághy László Klinikai elektrofiziológia Szegeden
  4. Dr. Thury Attila Invazív kardiológia múltja és helyzete Szegeden
  5. Dr. Bogáts Gábor A szívsebészet helyzete és lehetőségei Szegeden
  6. Dr. Borbényi Zita Szemléletváltás a lymphoproliferatív betegségek kezelésében. A siker kulcsa: a célzott terápia
 • december 13.
  10:00 - 11:00
  Az SZTE TTIK BIológia Intézet előadása a laikus érdeklődők számára is érdekes új információkkal szolgálhat Ötziről, az 5300 éves gleccsermúmiáról.
 • 2019. december 23. 08:00 - 2020. január 1. 00:00
 • 2020. január 8.
  17:00 - 18:30
  Ha kell, elájulnak, zokognak vagy órákig fekszenek a romok alatt a Magyar Imitációs Egyesület önkéntesei, hogy a mentő- és rendvédelmi szervek emberei gyakorolhassák rajtuk az elsősegélynyújtást. Szokatlan munkájuk életeket menthet – erről mesélnek vendégelőadóként az SZTE Junior Akadémiai Esték soron következő előadásán.