SZTE Info

JATE_sikersztorik

Novemberi Sikersztorik a JATE Klub színpadán

Novembertől útjára indul a JATE Sikersztorik második évada, ahol közismert személyekkel és izgalmas témákkal találkozhat a szegedi közönség. November 19-én, 20 órától a Pro Jure Egyesület és a JATE Sikersztorik közös szervezésében Puzsér Róbert és Ragány Zoltán, az SZTE ÁJTK oktatója vitázik a jogászság kulturális megítéléséről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az előadássorozat célja, hogy olyan történeteket vagy témákat mutasson be, amelyek érdekesek, motiválóak vagy szakmailag hasznosak lehetnek az érdeklődők számára.


Íme a novemberi a felhozatal!


A jogászság kulturális megítélésének vetületei napjainkban - Puzsér Róbert vs. Ragány Zoltán

Időpont: november 19. 20:00

A vitaest a Pro Jure Egyesület és a JATE Sikersztorik közös szervezésében valósul meg. Puzsér Róbert, a véleményét véka alá soha nem rejtő közszereplő vitapartnere Dr. Ragány Zoltán, a jogi kar oktatója és egyben aktívan praktizáló ügyvéd lesz az est folyamán. Mindenképpen egy heves vérmérsékletű, de intellektuális beszélgetésre számíthatunk a jogászság témájában.


Vona Gábor - Politikusból influencer!

Időpont: november 27. 19:00

Vona Gábor a politikai élet kiemelkedő személyisége volt, mégis mindezt hátrahagyva ma már influencerként tevékenykedik. Egy politikai témáktól mentes beszélgetés során mesél majd az életéről, karrierjéről és arról, hogy mi a véleménye a mai Magyarországról.


Marsalkó Dávid - A Halott Pénz Sikersztorija

Időpont: november 28. 17:00

Marsalkó Dávid a Halott Pénz frontembere, aki zenekarával együtt évek óta a magyar zeneipar élvonalában helyezkedik el. Bár a zenéi megosztóak, mégis szinte minden dalából sláger lett és teltházas koncertekkel járják az országot. Egy kötetlen beszélgetés során mesél majd sikerekről, nehézségekről, szakmáról és önmagáról.


Mindhárom előadásra a jegyeket november 11-től lehet megvásárolni a JATE Klub kávézójában 14:00 és 20:00 óra között.

Jegyár: 1000 Ft.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.