nyito_start_20191

Legújabb HVG-rangsor: a legjobb vidéki egyetem az SZTE

A legjobb vidéki egyetem a Szegedi Tudományegyetem a HVG legújabb felsőoktatási rangsora szerint. A szegedi egyetem mind az intézményi, mind a képzési területi rangsorokban előkelő helyeken szerepel.

Kiemelkedően teljesít a Szegedi Tudományegyetem a HVG felsőoktatási rangsorán. Az elmúlt évhez hasonlóan az összetett intézményi rangsorban a második helyet érte el az SZTE. Ezen a listán csak az ELTE előzi meg a szegedi intézményt, vagyis a vidéki egyetemek rangsorában a Szegedi Tudományegyetem a legjobb. Az összesített rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze: oktatói kiválóság alapján az SZTE a 2., hallgatói kiválóság alapján az 5. helyen szerepel.


A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot vettek figyelembe az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Hell_Molli_felveteliHell Molli - TKK, angol-média

Továbbtanulásnál az elsődleges célom az SZTE volt. Jókat hallottam az intézményről és a szülővárosomhoz is közel van. Jól érzem itt magam, elégedett vagyok a képzéssel, különösen azért, mert előre elkészített órarenddel segítenek minket. Egyik kedvenc helyem az egyetemi könyvtár, ahol a tanulmányokhoz szükséges könyveket megtalálom. Az SZTE 21. századi egyetem, tetszik, hogy a TIK-ben ingyenesen használhatom a számítógépeket és a legtöbb egyetemi épületben van free Wifi.



Honti_Szilard_felveteliHonti Szilárd - JGYPK, testnevelő-edző

Világéletemben sportoltam, ezért fontos volt számomra, hogy segíthessem a diákokat már fiatal korukban az egészségesebb életmód felé orientálni. Ehhez nagyon komoly támogatást nyújtanak a szakmailag felkészült tanárok és a sokrétű képzés, hiszen a tanulmányok alatt minden sportba betekintést kapok. Mindenki, aki szereti a sportot és valóban ezzel akar foglalkozni később, itt megtalálja a számításait. Csak ajánlani tudom mind az egyetemet, mind pedig a szakot a fiatalabbaknak.


További hallgatói vélemények >>>