Bezár

Hírarchívum

IMG_0095

Egyetemi dolgozóknak alakítottak ki új parkolót

Egyetemi dolgozóknak alakítottak ki új parkolót

2019. november 29.
1 perc

Közel 60 autó fér majd el a Semmelweis utcai parkolóban, amelyet azért hozott létre a Szegedi Tudományegyetem, hogy bővítse a jelenlegi „A” és „B” Klinikakertben található parkolóhelyek számát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az „A” és „B” Klinika parkban folyó rekonstrukciós munkálatok, illetve a tűzoltásra kijelölt felvonulási területek miatt a parkolóhelyek száma jelentősen lecsökkent. A Szegedi Tudományegyetem kancellárja a felmerült parkolási problémák enyhítésére az SZTE kezelésében lévő, üresen álló Semmelweis utcai területen dolgozói parkoló kialakítását határozta el. A parkolót az SZTE Műszaki Igazgatóság munkatársai alakították ki.


IMG_0119


A terület nagyjából 1200 négyzetméter nagyságú. Formáját, méreteit és a kialakítandó parkolóhelyek vázlatos rajzát az alábbi ábra szemlélteti.

 

parkolo


A parkolóban egyirányú közlekedési rend kialakítására kerül sor az ábrán látható módon. A fenti számításokkal hozzávetőlegesen 58 parkolóhely létesül. A sorompós beléptetés lehetőséget biztosít arra, hogy az udvarban csak a megfelelő jogosultsággal rendelkezők tudjanak parkolni, ezzel bővítve a jelenlegi „A” és „B” Klinikakertben található parkolóhelyek számát.


IMG_0004

 

A visszaélések elkerülése végett a be- és kiléptetés tejes egészében rendszámalapú. A parkoló műszaki átadása megtörtént, a rendszámfelismerő rendszer a próbák alapján jól működik. A következő napokban a jogosultságok, kaputelefon beállítása után, a parkolót előreláthatólag december első hetében a dolgozók számára megnyitják.


IMG_0106



SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek