SZTE Info

Dolgozói művészeti pályázatot hirdet a TIK

Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ 15. születésnapja alkalmából „Életem a TIK-ben” címmel fotópályázatot hirdet. Az alkotásokat december 3-ig várják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A pályázatra olyan fekete-fehér vagy színes fotókat, festményeket, rajzokat és egyéb művészeti alkotásokat várnak az intézmény 15. születésnapjára, amelyek a TIK-ben lévő mindennapokat mutatják be az elmúlt másfél évtizedből.

 

Szerzőnként minimum 1, maximum 3 darab egyedi kép, illetve egy-egy fotósorozat (egy sorozat maximum 3 darab fotót tartalmazhat) adható be.


A kiállításra kész, paszpartuzott (a paszpartu mérete 50x70 vagy 30x40 cm) papírképeket várnak. A képek mérete a paszpartun belül tetszőleges. Festmény esetében kerettel rendelkezzen. Egyéb alkotások esetében is kiállítható, akasztható legyen a mű.

vagy

Elektronikusan a következő e-mail címre: sardinecz.flora@tik.u-szeged.hu (PR gyakornok).
E-mail tárgya: Életem a TIK-ben
Javasolt képminőség: min. 240 ppi (képpont), lehetőleg 300 ppi (képpont).

*******************************************

A pályázatra beküldött mindegyik kép esetében fel kell tüntetni:

- a kép címét

- a szerző adatait (név, egység, munkakör)

 

A beküldött képanyagot a kiíró által felkért szakmai zsűri és a TIK Igazgatóság értékeli.

A beérkezett pályaművekből kiállítást rendeznek az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kiállítási termében 2019. december 9 – 20 között.

 

A legjobb alkotásokat egyetemi ajándékcsomaggal jutalmazzák!

 

A leadás határideje, helyszíne: 2019. december 3. (kedd), 22:00 óra; SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ, Ügyfélszolgálat (Ady tér 10.; Tel.: 62-546-600

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.