Bezár

Hírarchívum

Demola Demo Day a szegedi egyetemen

Demola Demo Day a szegedi egyetemen

2019. november 12.
2 perc

November 27-én, szerdán 13 órától tartják az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor Program részeként működő Demola program őszi szemeszterének záró eseményét a Dugonics téri központi épület dísztermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Demola módszertannal hallgatókat és ipari partnereket kötnek össze közös gondolkodásra annak érdekében, hogy az ipari partner által megadott kihívásokon, - a cégvezetőkkel közösen-, egy multidiszciplináris hallgatói csapat dolgozzon ki innovatív megoldásokat.

A közös munkát képzett facilitátorok segítik, évente két szemesztert indítanak, amely egyenként nyolc héten keresztül tart.

A nyolchetes időszak lezárultával a hallgatók, ipari partnereinkkel együttműködésben a Demo Day-en prezentálják az ipari kihíváskra kínált megoldásokat, kutatási eredményeket.

 

A 2019.10.01-2019.11.27-es időszakban 4 hallgatói csapat dolgozik 2 ipari esettanulmányon, ennek eredményeit mutatják be a november 27-én 13 órakor kezdődő eseményen. Az Univer Kft. új ázsiai és Nyugat-európai piacokra szeretne bejutni a már meglévő vagy részben módosított termékpalettájával, amelyet az adott térség fogyasztási igényeire szabna. Ezen kívül pedig színesíteni szeretné a már meglévő tradicionális termékkínálatát is, bevonva ezzel új célcsoportokat. Az automatizálással foglalkozó magyar tulajdonú cég több országban is jelen van és egyedi ipari gépeket gyártanak vevőik számára. Ezeket a gépeket szeretnék biztonságosabbá tenni a dolgozók számára, ezért a hallgatói csapatok biometrikus azonosítási módszerek bevezetésének lehetőségén dolgoznak.

 

A 2019.03.01-2019.04.30-as időszakban 2 hallgatói csapat dolgozott 2 esettanulmányon, a megszületett eredmények a cégek részéről is potenciálisan alkalmazhatóak voltak. A tanulmányok itt megtekinthetőek.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek