Bezár

Hírarchívum

IMG_3909-001

Tizenegyedik szemeszterét kezdte az Alma Mater mentorprogramja

Tizenegyedik szemeszterét kezdte az Alma Mater mentorprogramja

2019. március 07.
2 perc

Ebben a félévben is népszerű volt az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramja: a 11. szemeszter 37 mentorral és 59 hallgatóval kezdődött. A program célja, hogy felkészítse az egyetemistákat a munka világára, és betekintést adjon leendő szakmájuk gyakorlati oldalába.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A mentorprogram megnyitóján Dr. Bene Tamás, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati igazgatója köszöntötte a résztvevőket. – Általános- és középiskolás korban kezd el a gyerekek fejében formálódni a kérdés, hogy mi leszek, ha nagy leszek? Sokan kerülnek hozzánk az egyetemre azért, mert egy olyan szakmában szeretnének elhelyezkedni, amelyet magas színvonalon oktatnak az SZTE-n is. Ezután pedig a mi felelősségünk, hogy ne csak egy értékes papírt adjunk a hallgatóknak, hanem megkönnyítsük a hirtelen átmenetet az egyetem és a munka között. Ez a program pedig éppen ezt biztosítja. A mentorprogram során volt SZTE-s hallgatók, oktatók és partnerek vezetik be az egyetemistákat leendő szakmájuk gyakorlati szépségeibe. Így első kézből szerezhetnek tapasztalatot, többek között megtudhatják, milyen egy nagy cégnél vezetővé válni. A program sikerességét mutatja, hogy már a tizenegyedik szemeszter zajlik. Nagy előnye, hogy sokkal rugalmasabb, mint egy szakmai gyakorlat, így rugalmasan lehet megismerni a különböző területeket – mondta el Dr. Bene Tamás.


Alma_Mater_Mentor_Program
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetőek.


Prof. Dr. Görög Márta, az SZTE Alumni ügyekért felelős rektori megbízottja az emelte ki, hogy a mentorprogramnak három fókusza van: az együttműködés, az elkötelezettség és a hallgatók támogatása. A fejlődés is fontos számukra, így most pilot jelleggel indul egy új program, melynek keretében az informatikai területen mentorált hallgatók mentorálnak középiskolásokat. Természetesen az a cél, hogy ezt a programot minden képzési területre kiterjesszék.


IMG_3956


Az Alma Mater mentorprogramjára az SZTE aktív vagy passzív, hazai vagy külföldi hallgatói egyaránt jelentkezhetnek. Egy diák akár többször is jelentkezhet a programba, illetve már kurzusként is fel lehet venni. Nagy előnye, hogy rendkívül rugalmas, ugyanis egy hónapban minimum kétszer kell találkozni a mentorral, ha valaki pedig kurzusként teljesíti, akkor nekik minimum három találkozó a teljesítendő.


SZTEinfo-Kocsis Bernadett

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek