SZTE Info

IMG_2984_2

Közbeszerzési szakmai napot tartottak az SZTE részvételével

A közbeszerzés aktuális kérdéseiről, a jövőbeni fejlesztési irányokról kaptak naprakész tájékoztatást a régió vállalatai, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Szegedi Tudományegyetem közös szakmai napján, május 7-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hogyan lehet a közbeszerzési eljárásokat gyorsan és hatékony lebonyolítani? Miként segít ebben a digitális technológia? Hogyan fejleszthetőek a jövőben a közbeszerzési eljárások? – többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptak az érdeklődők május 7-én a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmai napján. A résztvevőket Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja köszöntötte.


IMG_2955


Szigorú szabályrendszerben végzi beszerzéseit a Szegedi Tudományegyetem. A dél-alföldi régió legnagyobb munkáltatója évente mintegy 120-150 közbeszerzési tendert bonyolít. – Az intézményünkben folyó kiemelkedő kutatás-fejlesztési és gyógyító tevékenységet, valamint az oktató munkát nagymértékben érintik a közbeszerzési eljárások. A tenderek során nemcsak a közbeszerzési törvény előírásaink, hanem sok esetben az Európai Uniós szabályoknak is meg kell felelnünk. Célunk, hogy ezen szigorú szabályok betartása mellett rugalmasabbá tegyük a beszerzési folyamatainkat. A tenderek lebonyolítását, nem külső szakemberek, hanem saját munkatársaink végzik, így a megszerzett szakmai tapasztalat beépül az egyetemi tudásbázisba – fogalmazott Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja. Hozzátette: folyamatos beszerzési igényt jelent az egészségügy számára szükséges fogyóanyagok megvásárlása. Példaértékű kezdeményezésként az ország első, dinamikus beszerzési rendszerét alakította ki a szegedi egyetem vegyszerben és fogyóanyagban, ami a kutató és gyógyító munka dinamikusan változó igényeit tudja hatékonyan, közbeszerzés-technikailag szolgálni.


kozbeszerzesi_nap_galeria
Képgaléria a rendezvényről


A szakmai napon a közbeszerzés jövőbeni fejlesztési irányairól Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke tartott előadást, a jogalkalmazók munkáját segítő útmutatókat dr. Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság főtitkára ismertette. Dr. Puskás Sándor, a Közbeszerzési Döntőbizottság elnöke a bizottság tevékenységéből mutatott be gyakorlati példákat.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében