SZTE Info

Kiemelt_AMMagazin_2018_2019

Online és nyomtatásban is olvasható az SZTE Alma Mater Magazin új száma

„A tehetséget ki kell emelni” – vallja Miklósa Erika operaénekes. A szegedi JATE egykori hallgatója arról is vall, hogy miként kötődik alma materéhez. A JATE másik alumnusa, Temesi Ferenc író pedig legújabb, 49/49 című regényéről és szerelmeiről árul el titkokat – a Szegedi Tudományegyetem Alma Mater Magazin legújabb számában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Mentorálás az, amikor valaki a bölcsességét … más bölcsességének az építésére fordítja” – idézi David Clutterbuckot, a mentoring szakértőjét az SZTE Alumni ügyekért felelős rektori megbízottja. Prof. Dr. Görög Márta a szegedi egyetem Alma Mater Magazin legújabb számában – többek között – az alumni mozgalom értékközvetítő és közösségépítő tevékenységére irányítja a figyelmet.


AMMagazin_borito_kep_2018osz_2019tavasz

A Szegedi Tudományegyetem alumni mozgalma tevékenységhez járul hozzá, hogy az Alma Mater minden télen megjelenteti éves Magazinját, amelyet online formában juttat el a volt hallgatók és jelenlegi partnerei számára.


Tematikus az Alma Mater Magazin legújabb, 2018/2019. száma. A lapban az SZTE Alma Mater hagyományos rendezvényei, az Alma Mater Mikulás, az Alma Mater Weekend programjai, a 45 éves JATE Klub múltjának felvillantása kapott helyet.

 

A szegedi felsőoktatási intézmények egykori egyetemi polgárai – Miklósa Erika operaénekes és Temesi Ferenc író – jelenlegi sikerei mellett azt a nagyon fontos kérdést járják körül, hogy a Szegedi Tudományegyetem milyen formákban járul hozzá az egyetemi hallgatók munkaerő-piaci elhelyezkedésének elősegítéséhez.

 

Személyes sikertörtéténetek segítségével mutatja be az "AMMagazin” az SZTE alumni mozgalmának legfontosabb formáit: az SZTE Alumni Mentorprogramot és eredményeit, az SZTE Alma Mater Díj kitüntetettjeit, a duális képzéseket, valamint az SZTE Virtus Program tevékenységét.


AMMagazin_belso

 

Az SZTE Alma Mater központi missziója a közösségi kapcsolatok és a közösségépítés. A szervezet feladatának tekinti, hogy választ találjon arra a kérdésre, hogyan lehet a 21. századi virtuális térben értéket közvetíteni, közösséget építeni és megerősíteni az egyetemhez való kötődést. Megannyi szolgáltatásával támogatja és kapcsolja vissza az egyetemhez a végzett alumnusokat, miközben programjaival támogatja a jelenlegi hallgatók végzés utáni elhelyezkedését.További részletek: az SZTE honlap Alma Mater aloldalán.

 

Az SZTE Alma Mater Magazint online formáját itt „lapozgathatja”:

https://issuu.com/sztealmamater/docs/181214_almamater_magazin_v5_egyben_

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.