Bezár

Hírarchívum

Csoportkep_Idea

Fiatal tehetségeknek rendeztek ötletversenyt Szegeden

Fiatal tehetségeknek rendeztek ötletversenyt Szegeden

2019. április 02.
2 perc

Az SZTE Virtus Program, a Tekrama, a GYEEK Club, az INPUT Program, a SzegedBoost és a Cloudess közreműködésével szerveztek március 26-30. között Idea Challenge V4+Balkan startup ötletversenyt. A rendezvényre nyolc országból több mint száz résztvevő érkezett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményt március 26-án, kedden Prof. Dr. Kónya Zoltán az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese nyitotta meg. Elmondta: a Szegedi Tudományegyetem számára kiemelten fontos a felsőoktatás harmadik missziójának támogatása, különösen a vállalkozói szemlélet ösztönzése, valamint a hallgatók vállalkozói szemléletének formálása. A megnyitót csapatépítő játékok követték, ahol a résztvevők közelebbről megismerhették egymást.


KZ_idea_challenge


A szerdai napon helyi vállalkozásokhoz látogattak el a hallgatók, így például a LogMeln, az EPAM, az Antavo, a Szegedi Közlekedési Társaság, az NNG és a Door Coworking Office irodáiba, ahol különböző startup területen, többek között validáció, termékmenedzsment és marketing témában hallgathattak előadást. Csütörtökön előadásokkal és workshopokkal várták a hallgatókat, ezzel is támogatva őket a pénteki ötletversenyre való felkészülésben, amely a négynapos programsorozat kiemelkedő eseménye volt.


Idea_Challenge
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetőek.

A pénteki ötletversenyen a résztvevők multidiszciplináris csapatokban dolgoztak ki különböző ipari vagy saját ötletekre megoldást, amelyet egy szakmai zsűri előtt három percben prezentáltak, amelyről a csapatok azonnali szakmai visszajelzést kaptak. Az ötletek kidolgozásában a résztvevőket a verseny teljes ideje alatt az ország minden tájáról érkező mentorok segítették. A kilenc hallgatói csapatot 30 mentor segítette abban, hogy az ötletek kidolgozása hatékony és üzleti szempontból értékteremtő legyen. A verseny során a résztvevők elsajátíthatták mindazokat az üzleti technikákat, amelyek segítségével elindulhatnak egy ötlet kidolgozásában, illetve egy induló startup vállalkozás kezdeti lépéseit is megismerhették.


idea_challenge_2019


Az Idea Challenge kiváló lehetőséget biztosított a ​kreatív egyetemisták és ​fiatal szakemberek számára, hogy ​innovatív ötleteiket valós üzleti szempontok mentén is ​megmérettessék. A rendezvénysorozatot pénteken egy gálavacsorával zárták, amely kiváló lehetőséget biztosított a tapasztalatok megvitatására.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek