Bezár

Hírarchívum

A Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny bronz fokozatú támogatója a SOLVO Biotechnológiai Zrt.

A Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny bronz fokozatú támogatója a SOLVO Biotechnológiai Zrt.

2018. november 28.
2 perc

Világvezető gyógyszer-transzporter szolgáltatásokat és termékeket kínál a Szegedi Tudományegyetem több intézetével is együttműködő SOLVO. A társaság idén is kiemelten támogatja az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem és a Pro Talentis Universitatis Alapítvány hetedik alkalommal hirdette meg a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. Az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny több tudományterületet érintve az egyetem egykori rektora, a Nobel-díjas tudós gazdag életművéből merít. A tanulmányi verseny feladatai fizika, kémia és biológia tárgyú kérdéseket tartalmaznak, különös tekintettel az idei év fő témájára: Szent-Györgyi és munkássága, valamint fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjasok 2013-2017 között.


A verseny szponzorainak támogatásával díjazzák a döntős csapatokat, valamint a kreatív kategóriák győzteseit. A verseny bronz fokozatú támogatója a 20 éves tapasztalattal, több mint 500 ügyféllel rendelkező, világvezető gyógyszer-transzporter szolgáltatásokat és termékeket kínáló SOLVO.


SOLVO_logo_laying_szlogen_jpgA társaság az 1999 óta tartó folyamatos innováció révén máig tartja piacvezető szerepét, amit a világon elsőként végzett gyógyszer-transzporter teszteknek köszönhet. 2018 óta mindezt már a Citoxlab cégcsoport tagjaként teszik, amely egyike a világ 5 legnagyobb gyógyszeripari szolgáltató cégének.


A SOLVO Biotechnológiai Zrt. több ipari partner mellett, jelenleg együttműködik a Szegedi Tudományegyetem ÁOK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájával, ahol a cél őssejt alapú hepatociták előállításának kutatása gyógyszerfejlesztési célokra. Ezen kívül közös kutatási projektben dolgozik a Szegedi Biológiai Kutatóközponttal, az SZTE Orvosvegytani Intézetével, valamint az Élettani, Szervezettani és Idegtudományi Tanszékével. Ez utóbbi együttműködés témája reagens és szolgáltatás csomag kialakítása gyógyszerek abszorpciójának, disztribúciójának, metabolizmusának, eliminációjának (ADME) vizsgálatához.


A cég fontosnak tartja a jövő kutató generációinak támogatását, mely célra egy ‘junior trainee program’-ot hoztak létre. A program keretében lehetőséget és támogatást nyújtanak a mesterképzésben részt vevő hallgatóknak szakdolgozatuk elkészítéséhez. Emellett a hallgatók modern laboratóriumi környezetben, az iparág szakértőinek segítségével széleskörű ismeretekre tehetnek szert a szakmában; többek között megismerkedhetnek azokkal az in vitro technikákkal, amelyek alkalmasak gyógyszer és tanszporterkölcsönhatás vizsgálatára.


További információ: SOLVO Biotechnológiai Zrt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek