Bezár

Hírarchívum

Bemutatkozik Szeged innovációs ökoszisztémája

Bemutatkozik Szeged innovációs ökoszisztémája

2018. május 10.
2 perc

Kerekasztal-beszélgetésen mutatkozik be Szeged innovációs ökoszisztémája a Szegedi Tudományegyetem Innovációs Hetén. Május 14-én reggel 9-től a József Attila Tanulmányi és Információs Központban összegyűlnek azon szervezetek és startupok, akik célul tűzték ki az innovációs ökoszisztéma fejlesztését városunkban

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felsoMi is az az „innovációs ökoszisztéma”?

Olyan személyek, vállalatok, szervezetek és intézmények, melyek magas növekedési potenciájúak, magas likviditási rátával rendelkeznek, sikeresek, újítóak. Ezek formális és informális folyamatok alapján működnek.


A kerekasztal-beszélgetés célja

Az ökoszisztéma szereplőit hivatott közelebb hozni egymáshoz, válaszokat keresni és találni a fejlesztendő területeken felmerülő kérdésekre.


Mik az innovációs ökoszisztéma elemei?

Egyetemek/kutatás-fejlesztési intézmények; tanácsadó és mentor szervezetek; inkubátorok; akcelerátorok; coworking irodák; szolgáltató cégek (szaktanácsadás, könyvelés, jogi stb. szervezetek); rendezvényszervező cégek; startup versenyek; befektetői hálózatok; kockázati tőkealap-kezelők; kockázati tőkebefektetők; crowdfunding szervezetek; egyéb finanszírozó intézmények (hitel, támogatás stb.); média, blogok.


Kik az innovációs ökoszisztéma szereplői?

Startup/spin-off vállalatok; vállalkozók; befektetők, üzleti angyalok; kutatók, innovátorok; mentorok; potenciális csapattagok (egyetemi hallgatók, doktoranduszok, lakosság stb.), egyéb támogatók; kormányzat.


Mi a szegedi ökoszisztéma szereplőinek célja?

Olyan összehangolt tevékenységek által, mint a közös versenyek, tudásmegosztó és közösségépítő események, valamint a nyílt innováció megteremtése által előre mozdítsák a térség vállalkozói szellemiségét, megosztásra kerüljenek egymás között a kapcsolati hálók, amely kollaborációk által keletkező szinergiák kölcsönösen előnyösek az ökoszisztéma összes szereplője számára.


Milyen területeket szeretnének fejleszteni, mik lesznek a beszélgetés témái?

Az elemek vizsgálata nemrég került a fejlesztési politikák fókuszába, de kezd átalakulni Európában is az a berögzült elv, miszerint az innovációhoz elegendő csupán egy jó oktatási rendszer és versenyszabályozás, míg a többi a piaci szereplőkön múlik.

A beszélgetés témái között szerepel az oktatás és képzés, a finanszírozás, a jogszabályi környezet, a támogató környezet.

Résztvevők: Pitó Enikő (SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság); Karmann Roland (INPUT Program); Földi Dominik (Szeged GYEEK Club); Végh Marcell (Jump Start Vállalkozásfejlesztési Központ); Huszár Sándor (SZTE Marketing Klub); Duda Ernő (Solvo).


A program regisztrációhoz kötött, jelentkezni az inno@rekt.szte.hu címen lehet.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek