Bezár

Hírarchívum

Magyar Tájökológiai Konferencia Szegeden

Magyar Tájökológiai Konferencia Szegeden

2017. május 24.
2 perc

Az SZTE Természettudományi és Informatikai Karának Földrajzi és Földtudományi Intézete az U-GEO Alapítvánnyal közösen 2017. május 25-27. között rendezi a VII. Magyar Tájökológiai Konferenciát Interdiszciplináris tájkutatás a XXI. században címmel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szakmai fórum legfőbb célja, hogy lehetőséget teremtsen a tájökológia különböző részterületein dolgozó elméleti és gyakorlati szakemberek számára a hatékony kapcsolatteremtésre. Az idei rendezvény különösen nagy hangsúlyt fektet a tájkutatással szoros kapcsolatban álló területeken így például a várostervezés, a területrendezés, az agrárium, az erdészet területén dolgozó szakemberekkel folytatott tapasztalatcserére, a gyakorlati tájvédelemmel kapcsolatos problémák megvitatására, valamint a téma szakpolitikai kapcsolódására, mivel a résztvevők háttérkutatásai megalapozását jelenthetik a nemrégiben elfogadásra került Nemzeti Tájstratégia 2017-2026 közötti sikeres megvalósításának.


A konferencia 3 napja alatt közel 200 résztvevő 15 tematikus szekció keretében, több mint 150 prezentációban mutatja be legújabb eredményeit. Nyolc magyar nyelvű és két idegen nyelvű plenáris előadás ad kitekintést a tájkutatás aktuális kihívásairól, a nemzetközi kutatási trendekről, a tájökológia hazai helyzetéről és jövőbeli lehetőségeiről. Plenáris előadók között szerepel többek között V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, Dr. Láng Istvánt az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese, Dr. Herman Klug a Paris-Lodron University of Salzburg docense, valamint Prof. Dr. Veerle Van Eetvelde a Ghent University professzora, a IALE Europe képviselője.


A konferenciához kapcsolódóan kezdeményezték az International Association for Landscape Ecology (IALE) magyarországi tagozatának újjáalakulását annak reményében, hogy ez még inkább előmozdítja a hazai kutatási eredmények nemzetközi kapcsolódását. A rendezvény zárásaként a résztvevők fél napos szakmai tanulmányúton vehetnek részt.


További információ és részletes program itt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek