SZTE Info

Arany minősítésben részesült a SZESZ előadása

A Szegedi Egyetemi Színház társulata a Budapesten megrendezett Magyar Művek Szemléjén adta elő Pintér Béla darabját, a Démon Gyermekeit. A szakmai zsűri arany fokozatúra minősítette az előadást.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) társulata a Budapesten megrendezett Magyar Művek Szemléjén járt. Az idei szemlét 2017. május 26-28. között rendezték a Patyolat Próbaüzem Kulturális Befogadótér tereiben. A SZESZ Pintér Béla darabjával, a Démon Gyermekeivel utazott a fesztiválra, így Budapesten először, de a szegedi, debreceni, pécsi, algyői, deszki vendégfellépéseket beleszámolva huszonkettedjére láthatta a közönség az előadást, amelyet előadást a Magyar Szín-játékos Szövetség szakmai zsűrije arany fokozatúra minősített.

szesz1


Részletes program, leírások az előadásról itt találhatók.SZTEinfó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.