SZTE Info

Diákoknak ingyenes a Naturtex-SZTE-Szedeák pénteki meccse

Karok közi versenyt hirdet a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat: az a kar, amelyről a legtöbb szurkoló érkezik pénteki meccsükre, 50 db jegyet kap a következő hazai mérkőzésükre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Október 7-én, pénteken, a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat hazai pályán kezdi meg szereplését a 2016/2017-es bajnoki szezonban. A Körmend együttesét fogadja 18 órakor az Újszegedi Sportcsarnokban. A mérkőzés nem csak azért lesz rendhagyó, mert ez a szezonnyitó összecsapás, hanem mert - érvényes diákigazolvány felmutatása esetén - diákok számára ingyenes.


14459807_1299859090024538_1128548335_n

 

A csapat karok közötti versenyt hirdet: az a kar, amelyről a legtöbb szurkoló érkezik, 50 db jegyet kap a következő hazai mérkőzésükre. (2016. Október 30. Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco KC Szombathely 12 óra, Újszegedi Sportcsarnok)

 

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.