SZTE Info

golyatabor_honlap1

Összegyetemi Gólyatábor - Rektori Szünet az elsőéves hallgatók számára

A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata 2016. szeptember 8-10. között szervezi meg a The Welcome Camp – Összegyetemi Gólyatábort. Erre figyelemmel az SZTE rektora rektori (oktatási) szünetet engedélyez 2016. szeptember 9-re (péntekre), a nappali tagozatos elsőéves hallgatók számára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Igazi zenei fesztivál várja a szórakozni vágyókat, idén nem csak hazai, hanem nemzetközileg is ismert fellépők veszik birtokba az Összegyetemi Gólyatábor színpadát a szegedi Partfürdőn. A rendezvény kapui mindenki számára nyitottak, így együtt szórakozhat egyetemista és nem egyetemista egyaránt.


„A fellépőgárda összeállítása során a szervezők arra törekedtek, hogy mindenki megtalálja a számára kikapcsolódást jelentő programot.” - mondta Patai Ádám, az EHÖK sajtófőnöke. Három színpad várja majd a fesztiválozókat a partfürdőn; a nagyszínpadon többek között a brit X-faktor győztes James Arthur, az ausztrál Pendulum Dj Set & Verse és a szintén brit Sigma Dj Set lép fel, a magyar zenekarok közül pedig, a teljesség igénye nélkül, a Brains-t, a Kiscsillagot, a Bohemian Betyars-t vagy épp a Supernem-et érdemes megemlíteni.


A 90-es évek zenéinek szerelmesei szintén ne keseredjenek el, hiszen külön sátor kap helyett ezen műfaj kedvelőinek. Az „I Love Retro” keretein belül az Animal Cannibals, DJ Dominique, a Desperado, a Splash, a Happy Gang vagy épp Csordás Tibi (Fiesta) koncertjén bulizhatnak az érdeklődők.


„Az idei év egyik újítása a harmadik sátor, az úgynevezett kultúrblokk.” - tette hozzá Lukács Levente, az EHÖK Rendezvényszervező Bizottságának elnöke, a rendezvény főszervezője. A kultúrblokkban mindhárom este egy-egy, egymástól teljesen különböző műfaj képviselteti magát. A nyitónapon Rozsdamaró Táncház, a másodikon Salsa est, a zárónapon pedig Jampec Party pezsdíti majd fel az amúgy is kiválónak ígérkező rendezvényt.


Jegyvásárlási és további információk az esemény Facebook oldalán, a rendezvény Facebook eseményén, illetve a Jate Klub honlapján.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. december 02.

Kiemelt_Hernadi_Klara_1

A nyugati világban a mezőgazdaság, valamint a 3. világban például a textilipar szennyező anyagait képes kiszűrni az édesvizekből az a berendezés, amelynek a prototípusát az SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéken a dr. Hernádi Klára professzor irányításával dolgozó csapat, az indiai Amity Egyetemmel közösen, fejlesztette ki.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 9. 08:00 - 20. 23:59
 • december 12.
  15:00 - 17:30
  15:00 Ünnepélyes köszöntő: Prof. Dr. Lázár György dékán
  TUDOMÁNYOS PROGRAM
  1. Dr. Sepp Róbert Örökletes kardiológiai kórképek klinikai és genetikai vizsgálata
  2. Dr. Nemes Attila A 3D echokardiográfia múltja, jelene és jövője
  3. Dr. Sághy László Klinikai elektrofiziológia Szegeden
  4. Dr. Thury Attila Invazív kardiológia múltja és helyzete Szegeden
  5. Dr. Bogáts Gábor A szívsebészet helyzete és lehetőségei Szegeden
  6. Dr. Borbényi Zita Szemléletváltás a lymphoproliferatív betegségek kezelésében. A siker kulcsa: a célzott terápia
 • december 13.
  10:00 - 11:00
  Az SZTE TTIK BIológia Intézet előadása a laikus érdeklődők számára is érdekes új információkkal szolgálhat Ötziről, az 5300 éves gleccsermúmiáról.
 • 2019. december 23. 08:00 - 2020. január 1. 00:00
 • 2020. január 8.
  17:00 - 18:30
  Ha kell, elájulnak, zokognak vagy órákig fekszenek a romok alatt a Magyar Imitációs Egyesület önkéntesei, hogy a mentő- és rendvédelmi szervek emberei gyakorolhassák rajtuk az elsősegélynyújtást. Szokatlan munkájuk életeket menthet – erről mesélnek vendégelőadóként az SZTE Junior Akadémiai Esték soron következő előadásán.