SZTE Info

Kiemelt_rektori

Kéthetes nyári szünet a Szegedi Tudományegyetemen

2016. augusztus 8-19. között bezár a Szegedi Tudományegyetem épületeinek nagy része, kéthetes szabadságát tölti számos egyetemi dolgozó. E nyári szünetben az intézmény egészségügyi részlegei működnek. A remélt energia megtakarítás 8-10 millió forint is lehet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Magyarország legzöldebb egyeteme, a Szegedi Tudományegyetem a nyári kánikula két hete alatt teljesen vagy részben bezárja 270 épületének nagy részét. Ezért a szegedi felsőoktatási intézményben csökken például az áramdíj, de mérséklődik a vízhasználat, a szemétszállítás gyakorisága és díja is. Az egyetemi ingatlanok között 105 olyan is található, amely 500 négyzetméternél nagyobb alapterületű. A 2012-ben bevezetett nyári „klímaszünettől”, illetve az oktatási intézmények szokásos vakációs időszakától – a korábbi évek tapasztalata alapján – 2016-ban 8-10 millió forintos megtakarítást vár a Szegedi Tudományegyetem.

 

„ZÁRVA” tábla kerül 2016. augusztus 8-tól (hétfő) 19-ig (péntek) az SZTE épületének nagy részére. E 10 munkanap alatt az egyetemi dolgozók zöme a nyári szabadságát tölti. Az egységes szabadságolás az oktatás és az adminisztráció teljes körére kiterjed, így zárva lesznek például a rektori és dékáni hivatalok és a könyvtárak, illetve a gazdasági és műszaki főigazgatóság is. Kivételt csupán az egyetemi betegellátó intézmények és a kollégiumok jelentenek. Illetve néhány egyetemi egység rövidített nyitva tartással működik: például az SZTE Általános Orvostudományi Kar Külföldi Hallgatók Oktatási Központja 2016. augusztus 8-19. között (hétfőtől péntekig) 8-12 óra között tart ügyfélfogadást.

 

Az SZTE „klímaszünete” utáni első munkanap: 2016. augusztus 22. (hétfő). Ekkortól áll vissza az SZTE nyári munkarendje. Például az SZTE Klebelsberg Könyvtár és a TIK egésze augusztus 22-28. között hétköznap 9-16 óra között, míg augusztus 29-szeptember 4. között hétfőtől péntekig 8-20 óra, szombaton 9-16 óra között várja az olvasókat, látogatókat.

 

A Szegedi Tudományegyetemen a beiratkozási időszak az 2016. augusztus 29 – szeptember 4. közötti 1 hét. A tanévnyitó ünnepség: 2016. szeptember 3-án 10 órakor kezdődik az SZTE József Attila tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében (Szeged, Ady tér 10.). Így kezdődik a 2016-2017. tanév a Szegedi Tudományegyetemen.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. november 13.

IMG_5871

A hazai felsőoktatás zászlóshajója, a Szegedi Tudományegyetem „kapitányi hídján” álló vezetőket sorra bemutatja a Szegedi Egyetem Magazin. Most az SZTE négy rektorhelyettese arról is vall, miként javíthatja tovább pozícióit a legfrissebb Quacquarelli Symonds ranglista szerint Magyarország legjobb egyeteme, a szegedi universitas.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • november 13. 08:00 - 15. 18:00
 • november 13. 13:00 - 15. 13:30
  Az SZTE ÁJTK Magyar Jogtörténeti Tanszéke és az MTA SZAB Jogtudományi Szakbizottsága szervezésében
 • november 14.
  09:00 - 15:00
  Az SZTE JGYPK Művészeti Intézet Művészetelméleti és Művészetpedagógiai Kutatócsoportjának szervezésében
 • november 14.
  09:00 - 15:10
  Nemzetközi konferencia a Europe Direct Szeged, az SZTE Frankofón Egyetemi Központja, a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetsége, a Budapesti Francia Intézet és a Wallonie-Bruxelles International szervezésében
  Részletek: www.ed.u-szeged.hu
 • november 14.
  10:00 - 16:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézete pszichológiatörténeti konferenciát szervez abból az alkalomból, hogy Szegeden 90 éve jött létre Magyarország első tartósan működő egyetemi lélektani intézete Várkonyi Hildebrand Dezső vezetésével. A konferenciára várunk minden érdeklődőt! A konferencia programja megtekinthető a konferencia honlapján, az előadások összefoglalóival: https://www.szegedikonferencia2019.com