Bezár

Hírarchívum

A vándorlás évadát kezdi meg a Szegedi Egyetemi Színház

A vándorlás évadát kezdi meg a Szegedi Egyetemi Színház

2015. október 07.
3 perc

A Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) idén kezdi meg a XIII. évadát. A szezon különlegessége, hogy Szegeden több különböző helyszínen is színpadra lépnek. Az új bemutatók mellett pedig több darabot is továbbjátszanak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

szesz sajttájKét különlegességgel várja a közönséget a XIII. évadában a Szegedi Egyetemi Színház. Szegeden több különböző helyszínen is játszanak majd, a megszokott játszóhelyükön a Szegedi Pinceszínházban, a Szent-Györgyi Albert Agórában, valamint a Millenniumi kávéházban. Az új évad másik különlegessége, hogy a Szegedi Tudományegyetem folyamatos anyagi támogatásához adódik a Szegedi Egyetemi Színházért Egyesület által megpályázott és elnyert pénzösszeg. Ezáltal a Szegedi Egyetemi Színház sokkal professzionálisabban és könnyebben tud dolgozni és tervezni – ismertette Varga Norbert az évadót bemutató sajtótájékoztatón.


A Szegedi Egyetemi Színház művészeti vezetője elmondta: az új évadban a társulat 2015. október 7-én lép először a közönség elé. A XX. Őszi Kulturális Fesztivál programjaként a „Míg szívemben körbeérsz című” zenés-verses játékkal, a Millenniumi kávéház színpadán várják a közönséget. A bemutatón az SZTE Kulturális Iroda által kiírt „szerelmesvers” pályázat anyaga kerül palettára. A társulat tovább játssza Márton László „Lepkék a kalapon” című rémbohózatát és Örkény István vígjátékát, a Borék-ot és a szerző Egyperceseiből válogatott darabjukat. Ezzel a produkcióval vesz részt a SZESZ a Debreceni Egyetemi Színjátszó fesztiválon is, ahová a Debreceni Egyetemi Színház meghívására orosz és angol társulatok is érkeznek.


szesz sajttáj2A SZESZ a XIII. évadban számos új bemutatóval készül. Jim Morrison estjük, „Az érzékelés kapuk” a legendás énekes munkássága előtt tiszteleg. A bemutató 2015. október 28-án 19.30-kor kezdődik a Pinceszínházban. Főszerepben Márton Bence Aurél. A szegedi egyetem gyógytornász szakos hallgatója elmondta: meglepve érte a felkérés, hiszen amatőr színészként kapott főszerepet. „Először nem is igazán tudtam ki az a Jim Morrison. Amikor beleástam magam a művészetébe rájöttem, hogy ehhez igen is van közöm, hiszen ugyanaz a rocksztár életérzés bennem is megtalálható. A társulat és a színésztársak nagyon szimpatikusak” – fogalmazott a színész.


Szintén új produkció Dorde Lebovic szerb író szürreális tündérmese játéka „Az Ezredik éjszaka”, melyet 2015. november 4-én a Szent-Györgyi Albert Agórában mutatnak be. Az évad utolsó szakaszában pedig a kortárs magyar szerzők kerülnek a középpontba: Pintér Béla: Démon gyermekei című előadást 2016 márciusában láthatja a közönség.


A régi és új bemutatók mellett a társulat csatlakozott a „Vers délben” programsorozathoz is, tagjai a Dugonics téri Szent-Györgyi Albert szobor mellett szavalják el kedvenc magyar verseiket pontosan délben. A sort október 7-én Varga Norbert művészeti vezető nyitotta Szilágyi Domokos Ha nem vagy itt című költeményével. A zenés produkció itt megtekinthető.


Az előadásokról a SZESZ Facebook oldalán olvashat.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek