SZTE Info

Szegedi Egyetem Anno – Képek vetítése egyetemünk történetéből

Október 20-án kedden 17 órától a JATE Klubba szervez közös képnézegetést az Alma Mater Szenior Közössége.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egyetemi polgárok és minden érdeklődő számára meghirdetett program által a Közösség szeretné feleleveníteni az évtizedekkel ezelőtti egyetemi évekhez fűződő emlékeket, alkalmat adni a kötetlen történetmesélésre a beérkezett fotók és dokumentumok alapján.

Az SZTE öregdiák szervezete szeretettel várja Önt az Őszi Kulturális Fesztivál keretében megvalósuló rendezvényen, ahová saját albumát, emléktárgyait is elhozhatja.

 

Anno_kepvetites02


Kérjük, ha digitális képet (vagy sacannelt dokumentumot) szeretne megosztani a közösséggel, azt legkésőbb október 19-én 16:00-ig küldje el nekünk az iroda@sztealmamater.hu címre.
A rendezvénnyel kapcsolatban a megjelölt e-mail címen vagy az alábbi telefonszámon érdeklődhet: (62) 54-6775.

 

A vetítésről bővebben ITT tájékozódhat.

A rendezvény Facebook eseményét ITT találja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.