Bezár

Hírarchívum

gtk_osztondij_kiemelt

Ösztöndíjjal jutalmazzák az SZTE GTK legtehetségesebb hallgatóit

Ösztöndíjjal jutalmazzák az SZTE GTK legtehetségesebb hallgatóit

2015. február 22.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Aulájában 2015. február 20-án a vállalati és alapítványi ösztöndíjak átadó ünnepségén 73 fiatal tehetség vehette át elismerő oklevelét. Idén először az angol nyelvű gazdálkodás és menedzsment képzésben résztvevő legjobb hallgatót is díjazták.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hatodik alkalommal vehették át a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar legjobb hallgatói ösztöndíjat igazoló okleveleiket támogatóiktól.


  Száznál is többen


2015 februárjában már száznál több szegedi közgazdászhallgató vehet részt abban az ösztöndíjrendszerben, mely az önköltséges képzésben résztvevő tehetségeket segíti.

Az egyedülállónak mondható programban – a dél-alföldi vállalatok, vállalkozások és alapítványok összefogásának köszönhetően – az ösztöndíjas hallgatók akár a BA képzés teljes ideje alatt élvezhetik a támogatást, és bekapcsolódhatnak az ösztöndíjalapító tevékenységébe.

„A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar ösztöndíj programja három és fél éve jött létre, három céllal. Egyrészt, hogy támogassuk a karon tanuló hallgatókat, másrészt, hogy segítsük a hallgatók munkaerő-piaci elhelyezkedését, harmadrészt pedig, hogy hozzájárulhassunk, hogy végzett hallgatóink kiváló szakemberként tudják végezni munkájukat” – mondta köszöntő szavaiban Vilmányi Márton, az SZTE GTK dékánja.


GTK_dijatado_2015_februar_20_galeria
Ösztöndíjjal jutalmazzák az SZTE GTK legtehetségesebb hallgatóit - GALÉRIA

 


A hallgatók mindennemű támogatása


A gazdaságtudományi kar ösztöndíj programjában jelenleg 103 hallgató vesz részt 19 vállalat és alapítvány támogatásával, melyek közül kilenc vállalat már több alkalommal is alapított ösztöndíjat az SZTE gazdaságtudományi karán.

Emellett a GTK által meghirdetett „Gazdaságtudományi Kar Tehetsége” ösztöndíj programban is rendkívül sok hallgató vesz részt. Közülük 13-an tanulmányaik kezdete óta folyamatos elnyerték ezt a támogatást. A gazdasági kar dékánja kiemelte: idén első alkalommal, a kar legfiatalabb alapképzésén, vagyis az angol nyelvű gazdálkodás és menedzsment alapszakon is adnak át ösztöndíjat. Erre a szakra öt országból érkeznek diákok, akik rendkívül felkészültek, közülük is a legjobb tanulmányi átlaggal rendelkező hallgató nyerte el a támogatást.

 


A legkiválóbbak elismerése


Az SZTE GTK ünnepi ösztöndíj átadón a Contitech Rubber Industrial Kft. ösztöndíját Drahos Fanni, a Scriptum Zrt. ösztöndíját Petcnyik Viktória Laura és Nádas Nikoletta, míg a svájci Leica Geosystems támogatását Árvai Dávid vehette át. Mellettük a 2014/2015-ös tanév második szemeszterében 73, a legkiválóbb tanulmányi eredményt elérő közgazdászhallgató nyerte el a „Gazdaságtudományi Kar Tehetség” ösztöndíjat.

Az ösztöndíjkiosztó ünnepség zárásaként Badó Attila, az SZTE Tehetségpont elnöke, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács és az SZTE Tehetségpont nevében gratulált a díjazottaknak. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának egyedülálló és példamutató a tehetséggondozó tevékenysége.


Zárszavában kiemelte a rendezvényen négy csoportot illet elismerés. A sok-sok egyetemi hallgatót, akik sikeres tanulmányaikkal elnyerték a támogatásokat; a gazdasági kar vezetését, mely a tehetséggondozás területén folyamatosan élen jár; azokat az alapítványokat és vállalkozásokat, akik támogatják a szegedi tehetségeket; és nem utolsó sorban a szülőket, akik lehetővé tették a hallgatóknak, hogy idáig eljussanak – összegzett Badó Attila az SZTE GTK ösztöndíj átadó ünnepségén.

 

SZTEinfo – Gajzer Erzsébet

Fotó: Ócsai Gábor

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek