Bezár

Hírarchívum

shiba_dij_kiemelt

Minőségi díjat nyert ismét az SZTE Szent-Györgyi Klinikai Központ

Minőségi díjat nyert ismét az SZTE Szent-Györgyi Klinikai Központ

2015. február 11.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja második alkalommal nyerte el az IIASA-SHIBA minőségfejlesztési díjat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

25_eves_a_Shiba_dij_098Rangos, nemzetközileg is jegyzik az IIASA-SHIBA Díjat, mellyel a minőségfejlesztés területén elért kiemelkedő szervezeti megoldásokat ismerik el. Ezt a kitüntetést a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja először 2006-ban nyerte el. Az eredmény most megismételte az SZTE klinikai központ.

 

Csongrád megye két új IIASA-Shiba Díjjal büszkélkedhet: az egészségügy területén a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, míg a közigazgatás, közszolgálat területen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztálya nyerte el a kitüntetést.

 

A minőségfejlesztés területén elért eredményekért összesen 13 szervezet vagy csoport IIASA-Shiba Díjban, 3 pályázó Nemzeti Minőségi Díjban részesült, az elismeréseket a Nemzetgazdasági Minisztériumban adták át 2015. január 28-án. A rendezvényen a díj alapítása 25. évfordulójának megünneplése mellett az elismerést létrehozó Shoji Shiba professzor kifejtette: az elmúlt huszonöt évben Magyarország modernizálódott, a magyar ipar színvonalassá vált, felzárkózott a világhoz, mindehhez hozzájárult az infrastruktúra ugrásszerű fejlesztése, a teljes körű minőségfejlesztés gyakorlatának bevezetése. Az elismeréseket személyesen adta át a Japánból érkező díjalapító Shoji Shiba professzor.

 

oklevel


A díjátadó ünnepségen a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Klinikai Központot Kovács Iván stratégiai igazgató, Fábián Zoltán minőségügyi szakértő képviselte.

Csóka Ildikó, az SZTE minőségügyi vezetője elmondta: jómaga is bekapcsolódott a teljes folyamatba bekapcsolódott. Részt vett a pályázati prezentáció kialakításában, a helyszíni szemlében és a konzultációban is közreműködött az intézmény szint képviseletében. Szerinte a pályázat sikerében jelentős szerepet játszott az intézményben kialakított innovatív stratégiai - minőségirányítási rendszer, illetve annak együttműködése a szervezeti egység szintű stratégiával. Hangsúlyozta: „Mindannyian közös sikernek tartjuk az eredményt, az intézményi és a szervezeti egység szintű stratégia és minőségfejlesztés harmonizációjának gyakorlati megvalósulásaként”.

A díjátadó rendezvényen bemutatták a szegedi egyetemi klinikai központjának a minőségfejlesztés terén elért az eredményeit.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek