Bezár

Hírarchívum

Szegeden járt az ecuadori nagykövet

Szegeden járt az ecuadori nagykövet

2015. december 18.
1 perc

Együttműködési megállapodást írt alá az SZTE-vel a San Francisco de Quito Egyetem nevében María del Carmen González Cabal. Ecuador nagykövete december 16-án járt Szegeden.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ecuadorból eddig viszonylag kis létszámú hallgató érkezett a Szegedi Tudományegyetemre, ez azonban hamarosan változhat. A növekvő tendenciát mutatja, hogy bár az elmúlt években nem tanult itt ecuadori hallgató, a 2015/2016. őszi félévben négyen is megkezdték tanulmányaikat az egyetem különböző karain a Stipendium Hungaricum ösztöndíj-program keretében.


Ecuadori_nagykovet_latogatasa_2015._december_16._BA
Szegeden járt az ecuadori nagykövet - GALÉRIA


A déli nyitást tovább erősíti az a megállapodás, amelyet a San Francisco de Quito Egyetem nevében María del Carmen González Cabal, Ecuador nagykövete és Szabó Gábor rektor írt alá december 16-án.


Nagykövet asszony Nagy Katalin nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes korábbi követségi látogatását viszonozta. Tájékozódott a szegedi egyetem oktatási-kutatási tevékenységeiről és reményét fejezte ki a tekintetben, hogy a Stipendium Hungaricum ösztöndíj-program keretében egyre több ecuadori hallgató érkezhet a jövőben Szegedre.


María del Carmen González Cabal az SZTE-n tanuló ecuadori hallgatókkal is találkozott, akiket egy halászlé ebédre is vendégül látott.

 

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek