Bezár

Hírarchívum

uj_agy_kiemelt_nagy

Új ágyak és életmentő eszközök a szegedi gyermekklinikán

Új ágyak és életmentő eszközök a szegedi gyermekklinikán

2015. augusztus 28.
2 perc

Több mint 3,5 millió forint értékben vásároltak gyermekágyakat és különféle eszközöket az algyői Jura Ipari Park vállalkozói az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Gyermekintenzív Osztályának. Az életmentő felszereléseket 2015. augusztus 27-én adták át.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A JURA Ipari Parkot üzemeltető Algyő Park Kft. éves jótékonysági rendezvényén az ipari parkban működő vállalkozások több, mint 3,5 millió forintot gyűjtöttek össze, melyből a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Gyermekintenzív Osztályát támogatták –tájékoztatott Ormay Tamás. Az Algyő Park Kft. ügyvezető igazgatója elmondta. „Fontos elvárásunk volt, hogy ne pénzzel támogassuk az intézményt, hanem eszközbeszerzéssel. Nagyon rövid idő állt rendelkezésre ahhoz, hogy a pénzadományokat összegyűjtsük. Jövőre több időt fogunk erre hagyni, így bízunk benne, hogy nagyobb összegű támogatás gyűlik össze, mellyel a rászoruló intézményeket tudjuk segíteni”.

 

uj_agyak_galeira
Új ágyak és életmentő eszközök a szegedi gyermekklinikán - GALÉRIA


A befolyt összegből a dél-alföldi régió legsúlyosabb állapotú gyermekeit kezelő osztály két új intenzíves ágyat, két transzport betegmonitort és gyógyszerporlasztót kapott. A felajánlás mérföldkőnek számít az osztály fejlesztésében, óriási lökést ad, hiszen az elmúlt 10 év egyik legnagyobb beruházását sikerült megvalósítani – hangsúlyozta Gál Péter. Az SZTE gyermekklinika gyermekintenzív osztály vezetője hozzátette: az új ágyaknak és eszközöknek köszönhetően nemcsak a beteg gyermekek komfort érzete, de az ellátás minősége és az életveszélyes állapotú betegek kezelési körülményei is javultak.

 

A legnagyobb összeggel hozzájáruló felajánló, ifj. Jász Ottó elmondta: mindannyiunk erkölcsi kötelessége, lehetőségeihez mértem támogatást nyújtani. Hangsúlyozta: „Úgy gondolom, a közösség támogatására jobb helyszín nem kínálkozik, mint egy egészségügyi intézmény, különösen egy gyermekekre specializálódott osztály.”.

 

SZTEinfo – Szöveg és fotó: Gajzer Erzsébet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek