Bezár

Hírarchívum

allasborze_szeged_2014_kiemelt

Új kiállítók és sikeres végzettek a X. SZTE Őszi Állásbörzén

Új kiállítók és sikeres végzettek a X. SZTE Őszi Állásbörzén

2014. szeptember 24.
3 perc

Idén számos újdonsággal érkezik az SZTE Őszi Állásbörzéje, melyre az egyetem Karrier Irodája 2014. október 1-jén várja a jelenlegi hallgatókat és a friss diplomásokat. Többek között virtuális börze is indul, és lesz Mesterképzések Nyílt Napja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2014. október 1-jén ismét megnyitja kapuit a Dél-Alföld legnagyobb álláskeresési fóruma az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A X. SZTE Őszi Állásbörzén és V. Szolgáltatók Börzéjén az érdeklődők találkozhatnak a meghatározó régiós vállalkozásokkal, az ország legnagyobb cégeivel, valamint munkaerő-közvetítőkkel és tanácsadókkal. A börzén először mutatkozik be az ősszel szegedi irodáját megnyitó NNG Kft., és ismét a rendezvény vendége lesz többek között a ContiTech Rubber Industrial Kft., a Bonafarm Csoport és az épülő ELI lézerkutató csapata. Az állásbörze napján ezúttal is színes programok, CV-fotózás, workshopok, tanácsadások és nyereményjátékok várják a látogatókat. Az eseményt 9 órakor Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora nyitja meg, a helyszínan 13 órától a Szegedi Tudományegyetem korábbi végzettjei, sikeres sportolók és szakemberek mesélnek az érdeklődőknek alma materükről és karrierjükről.

 

Indul az első virtuális állásbörze Szegeden

 

A rendezvény történetében először az Őszi Állásbörzét követő napokban a Karrier Iroda honlapján minden látogató számára elérhető lesz az esemény virtuális térképe, ahol az érdeklődők és a börzét kihagyni kénytelen hallgatók és pályakezdők is tájékozódhatnak a résztvevőkről, megtekinthetik egyedi standjaikat, illetve információkat találhatnak az általuk kínált pozíciókról. Ennek köszönhetően a számukra szimpatikus munkaadókkal az esemény után is felvehetik a kapcsolatot az új felület segítségével.

 

allasborze_szeged_2014_kepÚj lehetőség a helyi vállalkozásoknak

 

A Karrier Iroda 2014 őszén indult pályázata azokat a kisvállalkozásokat hivatott segíteni, melyeknek még nem volt lehetőségük az állásbörzén megjelenni, ugyanakkor tevékenységük és az általuk kínált karrierlehetőségek érdemessé teszik rá őket. A hallgatóknak így olyan érdekes és új kiállítók is bemutatkozhatnak, melyek motiválhatják, alternatív karrierutakkal ismertethetik meg őket, és kínált lehetőségeikkel segíteni tudnak szakmai tapasztalataik bővítésében. A három nyertes pályázóval − egy az oktatás és az üzleti világ közötti kapcsolatokat fejlesztő alapítvánnyal, egy munkaerő-közvetítő vállalkozással és egy helyi informatikai céggel − a kezdeményezésnek köszönhetően személyesen is találkozhatnak az érdeklődők 2014. október 1-jén.

 

Ősszel is az Alumni óra zárja az állásbörzét

 

2014 tavaszán, az állásbörze kísérőjeként indult el a már végzett hallgatóknak szóló Alumni óra. A rendezvény lehetőséget teremt az éppen munkahely- vagy pályaváltás előtt álló diplomásoknak, hogy körülnézzenek az aktuális ajánlatok között, és személyesen is találkozzanak a régió munkaadóival. A tavasszal nagy sikert aratott Alumni óra ezúttal is az állásbörzét követően, 17 és 18 óra között kap helyet az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kiállítói Terében.

 

Terítéken az SZTE mesterképzései

 

Az Őszi Állásbörzével párhuzamosan kerül sor a TIK-ben az SZTE Mesterképzések Nyílt Napjára, ahol az érdeklődők az egyetem 8 karával (Állam- és Jogtudományi Kar, Bölcsészettudományi Kar, Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, Gazdaságtudományi Kar, Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, Mérnöki Kar, Természettudományi és Informatikai Kar, Zeneművészeti Kar) találkozhatnak, melyek mesterképzési kínálatukat mutatják be az alapdiplomával rendelkezőknek. Összesen 167 mesterképzési szakot kínál az SZTE a továbbtanulni vágyóknak, másoddiplomát szerzőknek.

 

AB_plakat_2014_osz


A X. SZTE Őszi Állásbörze programjairól és a kiállítókról folyamatosan bővülő információk a Karrieriroda honlapján érhetők el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek