Bezár

Hírarchívum

Szegedi egyetemistákból alakult a Kvint Etűd formáció

Szegedi egyetemistákból alakult a Kvint Etűd formáció

2014. szeptember 03.
1 perc

Komolyzene, irodalom, film, fotó, színészet, festészet, koncertek, improvizáció, performance, kultúra. Ezek a szavak jellemzik legjobban a szegedi egyetemistákból újonnan megalakult Kvint Etűdöt, mely azzal a céllal jött létre, hogy a nagyközönségnek bemutassa, miként lehet izgalmas egy szimfonikus zenekari előadás.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

szorolap.02A fiatalabb korosztály klasszikus zenével való találkozása meglehetősen ritkán valósul meg, a Kvint Etűd éppen ezeknek a találkozásoknak a számát szeretné megsokszorozni, megmutatni ezzel a célközönségnek, hogy a klasszikus zene is lehet élvezhető, mai és izgalmas. Az elnevezésben a „Kvint” arra az öt művészeti ágra utal – az irodalomra, filmművészetre, színészetre, képzőművészetre és fotóművészetre –, amelyekkel a koncertek során a zenét ötvözni kívánják. Az új formáció koncertjeinek szereplői a Szegedi Szimfonikus Zenekar mellett a Szegedi Tudományegyetemen tanuló fiatalok, a Bölcsészettudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző és a Zeneművészeti Kar diákjai lesznek, akik különböző területeken szerzett jártasságaikkal járulnak hozzá az előadások sokszínűségéhez. Így a nagyközönség rengeteg sokoldalú művésszel találkozhat majd, irodalmároktól kezdve a képzőművészetben jeleskedőkön át, egészen a szegedi Elephant Stúdió filmes és színész tehetségeiig – tudtuk meg Berczi Dávidtól, a JGYPK hallgatójától, a formáció egyik alapító tagjától.


Az együttes várhatóan 2014. október közepén lép első alkalommal a nagyközönség elé. Bemutatkozó klasszikus zenei fellépésüket az irodalom és a fotóművészet bevonásával színesítik.


További információ a Kvint Etűd hivatalos Facebook-oldalán


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek