Bezár

Hírarchívum

Ösztöndíjat kaptak a GTK tehetséges elsőéves hallgatói

Ösztöndíjat kaptak a GTK tehetséges elsőéves hallgatói

2014. szeptember 06.
3 perc

A Gazdaságtudományi Kar Aulájában rendezték 2014. szeptember 5-én a vállalati és alapítványi ösztöndíjak átadó ünnepségét, mely során 72 fiatal vehette át személyesen az oklevelét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

1400905GTKosztondij01A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán harmadik éve működő ösztöndíjprogram mind ezidáig egyedülállónak mondható a hazai felsőoktatásban. A kar vállalati és alapítványi partnerei segítségével kialakított program mostanra száznál több, a szegedi önköltséges képzésben részt vevő, tehetséges közgazdászhallgatót segít tanulmányai során. – Vannak igen nehéz sorsú, ám tehetséges fiatalok, akiknek biztosítani kell a tovább tanulását – mondta Varga Péter, a Printker Zrt. vezérigazgatója, aki azt is elárulta, hogy a támogatott hallgatókat bevonják a cég életébe, hogy megtapasztalhassák, milyen egy megtartó, elvárásokat támasztó közösség részének lenni. Farkas László, az Ökonómia Alapítvány elnökének elmondása szerint nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy hallgató lehessen, éppen ezért van szükség a vállalatok támogatására. – Ha lehetőségünk van segíteni, akkor kötelességünk is így tenni – fogalmazta meg tömören az ösztöndíjak biztosításának fontosságát. A program sikerét mutatja, hogy a támogatók listája tovább bővült: az Ökonómia Alapítvány, a Printker Zrt., a Naturtex Kft., a Provice Kft., Lapcom Kiadó Zrt., a Rackhost Kft., az Univeristas-Szeged Nonprofit Kft., a Tisza Volán Zrt. és a GTK saját alapítványa mellé társult Alma Mater ösztöndíja is, melyet az 1999-ben végzett közgazdász évfolyam tagjai alapítottak.


Az ösztöndíjkiosztó ünnepségen Badó Attila, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács elnöke gratulált a hallgatóknak, és felhívta az egybegyűltek figyelmét, hogy ezzel az eseménnyel négy csoportnak szeretnék kifejezni a dicséretüket. Ezek közül az első magától értetődően az a sok egyetemista, akik sikeresen pályázták meg az ösztöndíjakat, míg a második a Szegedi Tudományegyetem. – Az SZTE mindig is gondot fordított arra, hogy a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatókat ösztöndíjakkal támogassa. A tehetséggondozás területén a Gazdaságtudományi Kar folyamatosan élen járt – mondta, hozzátéve: az ilyen programokkal a kar nemcsak a saját hírnevét öregbíti, de Szegedre vonzza a tanulni vágyó fiatalokat is. A harmadik csoport, amelyet dicséret illeti, azon vállalkozások és alapítványok köre, amelyek felelősségteljesen támogatják a szegedi tehetségeket. A negyedik és egyben utolsó csoportként Badó Attila a szülőket és a segítő környezetet nevezte meg, akik lehetővé tették a hallgatóknak, hogy idáig eljussanak.


GTK_osztondij_atadas_2014._szeptember_05
Ösztöndíjat kaptak a GTK tehetséges elsőéves hallgatói - GALÉRIA


Ezt követően a szót Kürtösi Zsófia, az SZTE GTK oktatási dékánhelyettese vette át, elmondva, hogy idén összesen 102 hallgató pályázott sikeresen, közülük az ünnepségen összesen 72 vette át az személyesen a kitüntető oklevelet. A felkínált ösztöndíjak 50 vagy 100 százalékos képzéstérítést kínáltak egy, kettő vagy akár hét szemeszterre. – Úgy hiszem, hogy ez a lehetőség nemcsak a hallgatókat segíti, hanem a cégeket is, akik a fiatalok által megismerhetik a karon szerzett tapasztalatokat – mondta Kürtösi Zsófia. A díjátadó soron következő részében pedig kihirdették ez egyes ösztöndíjakat elnyert hallgatók névsorát, akik egyesével átvették a kitüntető oklevelet. Az esemény végeztével Kovács Péter, az SZTE GTK általános dékánhelyettese mondott zárszót. – A Gazdaságtudományi Karon a hallgatókat segítő ösztöndíjak száma évről évre nő – jelentette ki. – Az anyagi támogatáson túl ez egy feléjük mutatott bizalom is, amely arra bátorítja őket, hogy bebizonyítsák: rászolgáltak erre az ösztöndíjra – zárta a gondolatait Kovács Péter.

 

SZTEinfo - Őszi Tamás

fotók: Herner Donát

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek