Bezár

Hírarchívum

Nemzetközi kurzusok egy héten át a büntetőjog jegyében

Nemzetközi kurzusok egy héten át a büntetőjog jegyében

2014. szeptember 08.
1 perc

Az SZTE áJTK Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék az Erasmus-program keretében 2014. szeptember 22–26. között nemzetközi kurzust szervez számos külföldi partnerintézmény közreműködésével.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„International Week of Criminal Law” néven nemzetközi kurzust kínál 2014. szeptember 22. és 26. között az Állam-és Jogtudományi Kar Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszéke. Az Erasmus program keretében szervezett héten 8 európai egyetemről (köztük Hannoverből, Isztambulból, Padovából és Újvidékről) érkeznek neves professzorok, akik a magyar és külföldi hallgatóknak tartanak tömbösített büntetőjogi jog-összehasonlító kurzusokat. Az eseménysorozat záróakkordjaként pedig pénteken 14 órakor egy kerekasztal-beszélgetést tartanak az európai büntetőjog elmúlt 20 évéről.


A rendezvényt kredittel honorált fakultatív tárgyként is meghirdetik joghallgatók számára a 2014/15. tanév I. félévében: FK03070 Comparative Criminal Law / Strafrechtsvergleichung (Oktatók: Karsai Krisztina, Szomora Zsolt). A kurzusra a következő e-mail címen olyanok is jelentkezhetnek, akik a tárgyat kreditesen valamilyen oknál fogva nem tudják felvenni: andor.gal@juris.u-szeged.hu


A tárgy teljesítése az előadások során elhangzottakból összeállított teszt kitöltésével történik. A kurzuson való részvétel előnyt (többletpontszámot) jelent azok számára, akik a későbbiekben a Bűnügyi Tudományok modulba jelentkeznek az őszi modulválasztás során.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek