Bezár

Hírarchívum

Nemzetközi konferencia a fenntartható fejlődésről

Nemzetközi konferencia a fenntartható fejlődésről

2014. szeptember 26.
2 perc

Az Antall József Tudásközpont szervezésében 2014. október 2-3-án Budapesten rendezik meg a SUSCO – Fenntartható Fejlődés Konferenciát, valamint a SUSCO Youth Forumot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2014-ben a magyar főváros is rákerül a világ fenntartható térképére. Az Antall József Tudásközpont két napos nemzetközi fenntartható fejlődési konferenciája, a SUSCO Budapest sorozatnyitó idei rendezvénye az általános céloktól a konkrét megvalósításig öleli fel a fenntartható fejlődés témakörét Budapesten, a Millenárison. A konferenciához a közönség számára ingyenes SUSCO Expo kapcsolódik, ahol a látogatók a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett szervezetek és cégek érdekes és fontos innovációit ismerhetik meg testközelből.

A SUSCO Budapest konferencián szó lesz többek között a fenntartható fejlődés mibenlétéről, a fenntarthatósági célokról és kilátásokról, a regionális szintű gondolkodásról a fenntartható fejlődésben, a vízről, energiáról és élelmiszerről mint a fenntartható fejlődés kulcskérdéseiről, valamint a jogi és gazdasági intézkedésekről. A konferencia kísérőrendezvényeként fórum és workshop várja október 2-án 9 és 18 óra között három előadással és egy kerekasztal-beszélgetéssel azokat a 21 és 30 év közötti fiatalokat, akik érdekelődnek a fenntartható fejlődés iránt. Az ifjúsági fórum előadásai a SUSCO konferencia fő témájához kapcsolódva a víz, élelmiszer és energia sokszoros egymásrautaltsági hálóját vizsgálják. Az ifjúsági fórumra a fenntartható fejlődéshez kapcsolódó szakmai háttérrel rendelkező fiatalok jelentkezését várják az alábbi e-mail címen: yurkina.valeria@ajtk.hu

A SUSCO – Fenntartható Fejlődés Konferenciáról további információ itt:


A SUSCO Youth Forum 2014 rendezvényről további információ itt:

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek