Bezár

Hírarchívum

Munkavállaló fiatalokat segítő köteteket írt az SZTE oktatója

Munkavállaló fiatalokat segítő köteteket írt az SZTE oktatója

2014. szeptember 25.
2 perc

A munkaerőpiac nehézségeinek leküzdésében ad tanácsot Fizel Natasa a nemrég megjelent kétkötetes írásában. A 2014. szeptember 24-én tartott könyvbemutatón szó esett arról, hogy miért fontosak a kompetenciák, és a sikeres interjúval kapcsolatban is rengeteg tanács hangzott el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Pályaszocializációs készségfejlesztő tréningek” és „Munkaerő-piaci szolgáltatások és kompetenciák fejlesztése” a címe annak a két kötetnek, melyet saját tapasztalatai alapján írt meg Fizel Natasa, az SZTE JGYPK Szakképzési, Távoktatási és Továbbképzési Központ oktatója. – Azt tapasztaltam, hogy manapság igen kevés az olyan jegyzet, amely a pályakezdőket segítené – mondta Fizel Natasa a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában tartott könyvbemutatón. – A 90-es években kiadott szakirodalmakban az állásinterjún való szereplés szabályai pedig nemcsak idejétmúltak, de irreálisak is –tette hozzá, megindokolva a két kötet létjogosultságát.

Az állampolgári részvétel hetének keretében rendezett könyvbemutatón Nóbik Attila, az SZTE BTK Neveléstudományi Intézet adjunktusa ismertette Fizel Natasa anyagát, amelyet ugyan két részre tagolt a szerző, ám valójában együtt ad ki egy egészet. – A munkaerőpiac borzasztóan gyorsan változik. Amerikai kimutatások szerint tízévente rendszeresen felbukkannak és népszerűvé válnak olyan munkakörök, amelyek előtte nem is léteztek – mondta Nóbik Attila, ezzel hangsúlyozva a munkaerőpiac változásaihoz való rugalmas hozzáállás fontosságát. – Ennek a könyvnek a legfőbb erényei közé tartozik, hogy a praktikumból indul ki, kompetencia-központú, és a saját döntésünkért viselt felelősséget erősíti – sorolta az összetartozó kötetek erényeit.

„Pályaszocializációs készségfejlesztő tréningek” és „Munkaerő-piaci szolgáltatások és kompetenciák fejlesztése” Fizel Natasa közel 10 évnyi kutatását foglalja össze, mely során a hallgatók igényeit és elvárásait igyekezett felmérni. – A kötetben lévő számtalan személyiség- és képességfelmérő teszt biztos, hogy új dolgot mond az olvasónak, és megerősíti az alapvető énképét, így segítve a kompetenciájának megfelelő állás kiválasztásában – mondta a szerző. A két kötetben szó esik ezenfelül a motivációról és foglalkozásválasztásról is, de rengeteg hasznos tanács olvasható kapcsolatépítésről, az önéletrajz-írásáról, valamint a jó benyomás keltéséről az állásinterjún. Elengedhetetlen olvasmány mindazoknak, akik egyetemi éveiket hátrahagyva belépnének a karrier és a munka világába.

Amennyiben ön is meg szeretné ismerni a karrierépítés biztos fogásait bemutató kötetet, nyugodtan írjon Fizel Natasának: natasa@jgypk.u-szeged.hu!

 

SZTEinfo – Őszi Tamás

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek