SZTE Info

Labdarúgás: jelentkezőket vár az Universitas SC

A megyei III. osztályban szereplő egyetemi gárda szívesen fogadja soraiba az érdeklődő fiatalokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ha szeretsz nagypályán focizni, és szeretnéd az egyetemedet képviselni a Csongrád megyei labdarúgó-bajnokság III. osztályában, akkor jelentkezz az Universitas SC csapatába.

Edzésidőpontok az első tanítási héten: kedd, szerda, csütörtök 18:00. Helyszín: Topolya sor, füves pálya.

További információ: Miskolczi József vezetőedző 70-215 20 87 vagy uscfoci@gmail.com

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.