Bezár

Hírarchívum

Elkészült az SZTE ÁOK Sportpálya, az avatóünnepséget később tartják

Elkészült az SZTE ÁOK Sportpálya, az avatóünnepséget később tartják

2014. szeptember 12.
2 perc

Az Általános Orvostudományi Kar 23 millió forintból korszerűsítette sportközpontját. A megújult létesítményt használják a sportbarátok, de az avatóünnepséget később tartják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az idén 40 éves SZTE ÁOK (SZOTE) Sportpálya megújulva várja a sportbarátokat.


Korábban több fórumon napvilágot láttak aggodalmak azzal kapcsolatban, hogy az SZTE ÁOK (SZOTE) Sportpálya a nagyszabású klinikai beruházások miatt megszűnik, de ezek a félelmek szerencsére nem bizonyultak reálisnak. Sőt: megújulva máris várja a sportolni vágyókat, bár az esős időjárás miatt a 2014. szeptember 13-ra tervezett avatóünnepség elmarad.


A renoválás az új salakburkolatot, a kerítést és hálókat kapó teniszpályák mellett érintették a kosárlabdapályákat is. A kosárlabdapályák felújításakor a pályákra új, fix streetballpalánkokat helyeztek el láncos gyűrűvel, a pályák burkolatát kiegyenlítették, illetve ahol szükség volt rá, ki is cserélték.


A felújítás érintette a sportpályát kiszolgáló közel 130 négyzetméter alapterületű épületegyüttest is, amelyben az irodák és a raktár mellett korszerűsítettek 3 külön bejáratú öltözőblokkot is. A munka eredményeként – többek között - a teljes padlóburkolatot és a vizes helyiségekben a falburkolatot is kicserélték, a teljes tető új szigetelést kapott a bádogelemek teljes cseréje mellett, sor került a szennyvízelvezetési és elektromos rendszer ellenőrzésére és javítására, valamint műanyag nyílászárókat tettek az elöregedettek helyére.


A két hónapig tartó kivitelezést a Berill Invest Kft. a létesítmény folyamatos üzemelése közben, két ütemben végezte el. A felújítás összköltsége meghaladja a 23 millió forintot, amelyet az SZTE Általános Orvostudományi Kar saját költségvetéséből fedezett.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek