SZTE Info

OEM_2014_kiemelt

Mennyire elégedettek az SZTE polgárai az egyetemi könyvtárral?

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár 2011-ben megkezdett minőségfejlesztési tevékenységének részeként évente végez olvasói elégedettségmérési vizsgálatokat. Az idei felmérés 2014. október 13. és 26. között érhető el, melyben az egyetemi bibliotéka minden szolgáltatására kiterjedő online kérdőívet tölthetnek ki a felhasználók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A korábbi évekhez hasonlóan 2014-ben is olvasói elégedettségmérést végeznek az SZTE Klebelsberg Könyvtárban. A kérdőív kitöltésével a válaszadók elmondhatják többek között, hogy mit gondolnak a könyvtárhasználatról, a bibliotéka állományáról és szolgáltatásairól, mennyire tartják segítőkésznek a könyvtár munkatársait vagy mi a véleményük a könyvtár PR-tevékenységéről.


A kérdőív kitöltésére elektronikus úton van lehetőség 2014. október 13. és 26. között. A könyvtár 1. és 3. emeleti PC kabinetjeiben és az olvasótermi internetes gépeken két héten át megjelenik egy felugró ablak, mely tartalmazza a felhívást, az URL-t és a felmérés időtartamát. A kérdőív természetesen otthonról is kitölthető az alábbi címről, és mindössze pár percet vesz igénybe, de roppant hasznos visszajelzést ad a bibliotéka munkatársainak.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.