SZTE Info

Alma Mater-hangverseny a ZMK-n

2014. november 10-én 19 órakor első alkalommal rendeznek Alma Mater Classic koncertet az Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar Fricsay Ferenc Hangversenytermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényen számos SZTE-s oktató lép fel: Temesi Mária, Zsigmond Zoltán, Vizsolyi Lívia, Varga Laura, Klebniczki György, Zsigmondné Pap Éva, Zsigmond Zoltán, Maczák János és Szecsődi Ferenc. A koncert házigazdája Marton Árpád. Műsoron Handel, Morlacchi, Csajkovszkij, Honegger és Hubay művei. A hangverseny Alma Mater-tagkártyával kedvezményes, 1000 forintos áron látogatható.

 

SZTEinfo


classic_plakat_a3_20pl

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.