Bezár

Hírarchívum

Az SZTE orvosai is előadnak az Aranyklinika egészségmegőrző programsorozatában

Az SZTE orvosai is előadnak az Aranyklinika egészségmegőrző programsorozatában

2014. március 24.
3 perc

Egészségmegőrzés a családban címmel indít előadássorozatot a szegedi Aranyklinika. A programsorozatban a Szegedi Tudományegyetem szakorvosai is vállaltak előadásokat. Az első előadás március 26-án tartják, ezt követően kéthetente szerdán várják az érdeklődőket az Aranyklinikán különböző témákkal.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szegedi Aranyklinika azzal a céllal indítja el tavaszi egészségmegőrző programsorozatát, hogy a család minden tagjának nyújtson információkat a különböző betegségekről, a tünetekről, a lehetséges terápiákról és a megelőzésről. Az előadások számos területet ölelnek fel, a pajzsmirigy betegségektől a genetikai vizsgálaton át a csecsemőkori csípőszűrésig.

Tény, hogy az egészségmegőrzés egyre nagyobb szerepet kap életünkben, és mindenki sokat tehet azért, hogy akár gyermekként, akár szülőként, akár nagyszülőként boldog, teljes, egészséges, kiegyensúlyozott életet éljen. Ha törődünk egészségünkkel és odafigyelünk magunkra, ha törődünk családtagjaink egészségével és odafigyelünk rájuk, számos betegség kialakulását előzhetjük meg. Fontos ez főként az olyan családokban, amelyekben halmozottan fordulnak elő a felmenő generációknál krónikus betegségek.

Az Aranyklinika Egészségmegőrzés a családban című ingyenes előadássorozatával az egészséges életmódhoz kíván hozzájárulni.

A tavaszi programsorozat előadói nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosok, a szakterületükön elismertek, és nap mint nap sokat tesznek pácienseik egészségéért, gyógyulásáért.

A szegedi Aranyklinka Egészségmegőrzés a családban című, tavaszi, ingyenes előadássorozatának helyszíne az Aranyklinika (6720 Szeged, Arany János utca 14.).

Az Egészségmegőrzés a családban – az Aranyklinika tavaszi programsorozata:

1. 2014. március 26. szerda, 18 óra: dr Kovács Kornélia belgyógyász, endokrinológus, diabetológus szakorvos. Témák: Endokrinológiai betegségek különös tekintettel a pajzsmirigyre. Szűrési lehetőségek (labor, ultrahang, genetika, biopszia, citológia). A hiper és hipotireozis tünetei - mikor gondoljunk rá? A petefészek működés zavarai, női terméketlenség, menstruációs zavarok. A mellékvese működés zavarai: magas vérnyomás, elhízás. A terhesség alatt kialakuló cukorbetegség.

2. 2014. április 9. szerda, 18 óra: Dr. Csenki Marianna klinikai genetikus szakorvos. Témák: Kismamák genetikai szűrési lehetőségei különös tekintettel a Down kórra. Hogy várjuk a kisbabát, mit lehet megtudni a szülők gén vizsgálata alapján az utódot fenyegető betegségekről? A a leggyakoribb öröklődő betegségek genetikai szűrése. Amit az öröklődő petefészekrák és az emlőrák szűréséről tudni kell. Habituális vetélés genetikai vonatkozásai. A családban halmozottan előforduló daganatos betegségek esetén milyen női és férfi tumormarkereket érdemes vizsgálni? A családon belül fiatalkorban jelentkező magas vérnyomás , trombózis hajlam esetén milyen genetikai vizsgálat javasolt? A fogamzásgátló tabletta szedése előtt milyen genetikai vizsgálat elvégzése javasolt?

3. 2014. április 23. szerda, 18 óra: Dr. Szűcs Dániel klinikai csecsemő és gyermekgyógyász, gyermek gasztroenterológus szakorvos. Témák: a gyermekkori hasfájás. Tej, tojás allergia mellet milyen ételallergiára gondoljunk még? Az ételallergia és az ételintolerancia közötti különbség. A laktóz intolerancia tünetei, kivizsgálása. A gluténérzékenység és kivizsgálása

4. 2014. május 7. szerda, 18 óra: prof. dr Novák Zoltán csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, gyermektüdőgyógyász szakorvos. Témák: Allergiás és asztmás betegségek Az allergia, asztma kivizsgálása. Megelőzhető-e a betegség? Gyógyítható-e?

5. 2014. május 21. szerda 18 óra: Dr. Pásztor Gyula radiológus szakorvos és Dr. Vizi András gyermeksebész szakorvos, gyermek-traumatológus. Témák: A gyermek nem kisméretű felnőtt – a gyermekultrahang jelentősége. Szűrési lehetőségek újszülöttkortól. A hasfájós gyerek ultrahang vizsgálata- A gyermeksebész szűrési lehetőségei különös tekintettel a tartási rendellenességekre. Amit az újszülöttkori csípőszűrésről tudni kell

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek