Bezár

Hírarchívum

Az SZTE három orvosa is a döntőben Az év orvosa pályázaton

Az SZTE három orvosa is a döntőben Az év orvosa pályázaton

2014. március 12.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem három orvosa is bekerült a Top 10-be az Astellas díj – Az év orvosa pályázaton. A verseny félidejében Sikovanyecz János szülész-nőgyógyász, Simonka Zsolt sebész és Torday László onkológus szerepel a tízes listán. A szavazatokat a www.astellasdij.hu/evorvosa/vote/ oldalon lehet leadni 2014. március 16-án este 10 óráig.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén az év orvosa díjra 115 orvost jelöltek, a Csongrád megyeiek közül a legtöbben a Szegedi Tudományegyetem munkatársai. A Csongrád megyei jelöltek közülük hárman jutottak a Top 10-be.

 

A tíz, legtöbb szavazatot kapott orvos listája jelenleg így áll az internetes közönségszavazás alapján:

Bárdi Edit gyermek onkológus (Szombathely)

Dank Magdolna belgyógyász-onkológus (Budapest)

Kelemen Edit gyermekgyógyász (Kecskemét)

Pécsi Balázs sebész-onkológus (Szigetvár)

Sikovanyecz János szülész-nőgyógyász (Szeged)

Simkó Csaba osztályvezető (Miskolc)

Simonka Zsolt sebész (Szeged)

Szarka Ildikó pulmonológus (Baja)

Szegedi István gyermekonkológus (Debrecen)

Torday László onkológus (Szeged)

 

Az Astellas Pharma, a MOTESZ, a Magyar Kórházszövetség és a hazai orvosképző egyetemek az Astellas-díj – Az év orvosa pályázattal a kiemelkedő orvosi teljesítmények széles körű elismerését szeretnék elérni, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a hazai orvosok elismertsége és az orvosi hivatás megbecsülése a társadalom minden rétegében erősödjön. A pályázat szervezésében és lebonyolításában szintén 2013-tól szakmai vállal aktív szerepet a hazai orvosi utánpótlás képzéséért felelős négy magyarországi orvostudományi központ: a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ és a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ.

Az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat közönségjelöltjei közül az kapja az Astellas-közönségdíjat, aki közönségszavazatok és a zsűri által felállított rangsor összesítése alapján a legmagasabb pontszámot éri el. A versenyben lévő orvosok listája az Astellas oldalán érhető el. Az Astellas-közönségdíj nyertese a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tehetsége által készített Astellas-díjat és az elismerő oklevelet 2014. március 21-én, díjátadó gálavacsorán, impozáns körülmények között veheti át. A díjazott jogosult „Az év orvosa 2013” cím viselésére.

Szavazni a jelöltekre március 16-án este 10 óráig lehet a www.astellasdij.hu/evorvosa/vote/ weboldalon, mindenki csak egy alkalommal voksolhat.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek