Bezár

Hírarchívum

Nemzetközi kiállításokon mutatkozik be a Szegedi Tudományegyetem

Nemzetközi kiállításokon mutatkozik be a Szegedi Tudományegyetem

2014. március 24.
3 perc

A nemzetköziesítés jegyében a világ több országában oktatási kiállításokon, fórumokon, vásárokon képviselteti magát a Szegedi Tudományegyetem 2014-ben is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem idegen nyelvű képzési palettáját nemzetközi színtéren is meg szeretné ismertetni a továbbtanulást tervező fiatalokkal! Ezért jelenik meg az SZTE az angol és német nyelvű képzési kínálatával a külföldi oktatási kiállításokon. Az országhatáron túli börzéken való jelenlét elősegíti az SZTE nemzetköziesedését, és a külföldi hallgatók számának növelését. Ezek a rendezvények nem csupán oktatási szempontból, hanem a nemzetközi kapcsolatok bővítése, új együttműködések kialakítása miatt is kiemelkedő fontosságúak.


Baku_galeria
7. Azerbajdzsáni Nemzetközi Oktatási és Karrier Expó (Baku, 2013. október 3-6)


Évek óta képviselteti magát a Szegedi Tudományegyetem a különböző nemzetközi vásárokon. Például 2013-ban – többek között – Kínában mutatkozott be a Tisza-parti universitas, több SZTE kar képviselőinek részvételével. De a múlt évben Isztambulban, Azerbajdzsánban és Oroszországban is jelen voltak az egyetem munkatársai és népszerűsítették az intézmény idegen nyelvű képzéseit.


2014-ben az SZTE TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 azonosító számú projektje és az országos Campus Hungary Program biztosította lehetőségeknek köszönhetően, az eddiginél is több rendezvényen kíván bemutatkozni a Tisza-parti universitas. Az egyetem és egyes karok képviselői 2014 márciusában Törökországban, Kazahsztánban és Dél-Koreában is népszerűsítették a Szegedi Tudományegyetemet. A tervek között szerepel Shanghaj-i, Tokyo-i, teheráni, berlini oktatási kiállításokon való részvétel is.


Az államközi megállapodások hatására jellemzően a keleti térség felé nyit az SZTE, de nem zárkózik el az európai helyszínektől sem. A Párizsi Magyar Intézettel való együttműködés tette lehetővé az SZTE, és azon belül különösen a Szegedi Tudományegyetem Frankofón Egyetemi Központ francia nyelvű képzésének népszerűsítését a 2013 év végi párizsi európai felsőoktatási vásáron; idén júniusban a berlini Study (in) Europe kiállításon az SZTE saját standnál mutatja be, az ÁOK képviselőivel közösen, többek között a német nyelvű szegedi orvosi képzést.


Shanghai-ban_mutatkozott_be_az_SZTE
Kínai Nemzetközi Oktatási Vándorkiállítás (Shanghai, 2013. március 16-17)


Az oktatási börzéken az érdeklődők sok információt kaphatnak Szegedről, az SZTE-ről, valamint a Magyar Állam által biztosított Stipendium Hungaricum ösztöndíjról. A külföldi fiatalok tájékoztatását szolgálja az SZTE angol nyelvű honlapjáról elérhető hírfolyam: http://www.u-szeged.hu/english/news/latest-news Az SZTE idegen nyelven elérhető képzési portfolióját is részletezi az egyetem angol nyelvű honlapja: http://www.u-szeged.hu/eduprogrammes/education-at-university A külföldi hallgatók körében máris népszerű például a szegedi orvosi, gyógyszerész, fogorvosi, nemzetközi, mérnöki, gazdasági, jogi képzés.


A külföldi kiállításokon való részvétel nemcsak az SZTE nemzetközi rangsorokban elfoglalt kitűnő eredményei fenntartása miatt fontos, hanem stimulálóan hat az egyetem képzési, kutatási tevékenységére is, és hosszú távon hozzájárulhat az SZTE és Szeged számára egyaránt fontos külföldi hallgatói jelenlét erősödéséhez.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek