Bezár

Hírarchívum

Kosárlabda: szenzációs szegedi siker a Falco ellen

Kosárlabda: szenzációs szegedi siker a Falco ellen

2014. március 27.
2 perc

A Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a mérkőzést végig uralva, rendkívül magabiztos játékot bemutatva iskolázta le a gyenge napot kifogó Falco gárdáját a középszakasz legutóbbi játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Remekül kapta el a fonalat a 2014. március 26-i mérkőzésen a Szedeák, amely a Horváth Ákos, Csorvási Milán, Jerrell Williams trió pontjai alapozva hamar nyolcpontos előnyt szorgoskodott össze a rendkívül indiszponáltan kezdő szombathelyiekkel szemben (10-2). Aztán a szombathelyi Szabó Miklós pillanatai következtek, de ezzel is csak ideig-óráig tudta versenyben tartani csapatát, ugyanis Horváth első triplájával gyorsan visszaállította a nyolcpontos differenciát. Az első negyedet végül 20-12-re húzta be a Tisza-parti együttes.

A második etapban tovább nőtt a két csapat közti különbség. Ez elsősorban a végig remekül játszó Horváth Ákosnak volt köszönhető, akinek a hárompontosa előbb a 12, nem sokkal későbbi tempója pedig a 15 pontos szegedi fórt eredményezte (35-20). Ezt követően a kilátogató nézők egy kisebbfajta büntetőpárbajnak lehettek szemtanúi. Az állóvizet a csereként beállt csapatkapitánynak, Kiss Zsoltnak sikerült felkavarnia, aki bemutatkozás gyanánt egy remek triplát helyezett el a szombathelyiek gyűrűjében (42-27). Ugyan a szünet előtt valamicskét kozmetikázott az eredményen a Mandic-legénység, a nagyszünetben így is magabiztos, tízpontos szegedi előnyt mutatott az eredményjelző tábla.

Fordulás után még eggyel nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Szedeák, s még jobban meglépett riválisától. A Falco egyszerűen nem tudta tartani ezt a tempót, s szó szerint szétesett a játékrész végére. Hazai oldalon a Horváth, Csorvási, Williams hármas mellé betársult Jereminov és a 23. percig pontképtelen Jonathan Levy is a ponttermelésbe, amivel immár 20 pont fölé duzzadt a hazaiak fórja (69-47).

A záró felvonásban igazi szegedi örömjátékot láthatott a nagyérdemű. Volt olyan pillanat, amikor több mint 30 pont volt a két csapat közti differencia (90-57). Az utolsó percekben több fiatal szegedi tehetségnek is játéklehetőséget biztosított a Nikola Lazic vezette szakmai stáb: pályára lépett többek között Révész Ádám, Varga Zalán és Molnár Bence is. Végül a vártnál sokkal simább, 94-69-es hazai siker született.

 

Férfi kosárlabda NB I középszakasz 7. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeék – Falco KC Szombathely 94-69 (20-12, 24-22, 25-12, 25-22). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Földházi, Hegedűs, Radnóti.

Szedeák: JEREMINOV 12/6, Levy 11, HORVÁTH Á. 15/9, WILLIAMS 17/3, CSORVÁSI M. 20. Csere: Molnár A 6, Vida 2, Kiss Zs. 3/3, Csorvási L. 6, Molnár B. 2, Varga, Révész. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Falco: VLAHOVIC 11, Will 2, Perl 6, Mitchell 6, SZABÓ 10. Csere: Váradi 6, Zagorac 11, Bognár 8, Simon 9/3, Harazin. Vezetőedző: Andjelko Mandic

Kipontozódott: Levy 37. perc

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek