Bezár

Hírarchívum

Kosárlabda: megvan az első középszakaszbeli Szedeák-siker

Kosárlabda: megvan az első középszakaszbeli Szedeák-siker

2014. március 14.
3 perc

Hatalmas csatában kerekedett felül a Naturtex-SZTE-Szedeák a Jászberényen a középszakasz 2014. március 11-én lejátszott mérkőzésén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kezdés gyanánt szorgosan gyűjtögette a pontokat a Szedeák, de a vendégek légiósaik kosaraival szépen tartották magukat (10-9). Az első negyedben szinte végig fej-fej mellett haladt a két csapat. A negyed derekán aztán megrázta magát a vendéggárda, amely elsősorban Szavics, Mladenovics és Sundov találataira alapozva hamar ötpontos előnyre tett szert. Ebből ugyan tudtak faragni a szegediek, de a negyed végére így is maradt a jászberényi előny (20-23).

A folytatásban egy 10-0-s rohamnak köszönhetően átvette a vezetést a hazai alakulat. Nem sokáig örülhettek azonban a szegedi szimpatizánsok, ugyanis a vendégek pillanatok alatt visszavették a vezetést (28-29). Lendületes, vad játék zajlott a parketten, s a kedélyeket egy-két vitatható játékvezetői ítélet még csak tovább borzolta. Ebből a rohanásból végül a hazaiak jöttek ki jobban, akik a remek triplákat szóró Branko Jereminov, valamint Csorvási Milán és Jerrell Williams pontjainak köszönhetően 41-39-es fórral vonulhattak pihenőre.

A második félidő elején a Lazic-legények megzavarodását kihasználva hamar ötpontos előnyre tett szert a látogató gárda, ám a remek napot kifogó Jereminov, Csorvási Milán kettős gyorsan visszahozta a meccsbe a Szedeákot (54-54). Ez azonban nem zavarta össze az Antic-gárdát, amely újfent tudott újítani, és a parádézó Mladenovics, Sundov duó vezérletével a játékrész végére az addigi legnagyobb különbséget kiharcolva meglépett hat egységgel (58-64).

Az utolsó felvonásnak úgy mentek neki a csapatok, hogy még korántsem dőlt el a bajnoki pontok sorsa. A negyed elején Williams és Horváth Ákos pontjaival gyorsan közelebb lopózott a hazai csapat, ám a vendégek légiósainak erre még volt válaszuk. Mivel tartósan nem tudta megközelíteni a Jászberényt a Szeged, a Szedeák mestere időt kért. Az időkérés után varázsütésre koncentráltabb lett a Tisza-partiak játéka, aminek gyors egyenlítés lett a gyümölcse. Ezt követően felváltva hullottak a pontok, s hol az egyik, hol a másik csapat vezetett minimális különbséggel. Aztán a 38. percben kipontozódott a vendégek egyik legjobbja, Sundov, ami fordulatot hozott a mérkőzés kimenetelének alakulásában. Csorvási Milán egymás után öt pontot szórt, ami négypontos előnyt jelentett csapata számára nem sokkal a lefújás előtt. A hazai szurkolósereg megérezve, hogy immár a csapat kezében van a győzelem kulcsa, tovább űzte-hajtotta az övéit. Az itt kialakult négypontos differencia állandósult a végjátékra. Nikola Lazic tanítványai innentől fogva már nem engedték ki a kezükből a vezetést, s a dudaszó pillanatában behullott Horváth Ákos-hármasnak köszönhetően végül teljesen megérdemelten 84-77-re nyertek, megszerezve ezzel első középszakaszbeli győzelmüket.

 

Férfi kosárlabda NB I középszakasz 3. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – FORTRESS Jászberény 84-77 (20-23, 21-16, 17-25, 26-13). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Papp, Tőzsér, Gál.

Szedeák: JEREMINOV 16/12, LEVY 13, HORVÁTH Á. 13/3, WILLIAMS 17/3, CSORVÁSI M. 15. Csere: Wirth 1, Csorvási L., Molnár A. 9/6, Kiss Zs. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Jászberény: SZAVICS 17, MLADENOVICS 21/6, Ahmetbasic 7, Dukics 2, SUNDOV 21/3. Csere: Varga I., Horti 9, Szögi. Vezetőedző: Srdjan Antic.

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek