Bezár

Hírarchívum

Kosárlabda: győzelmi esélyt szalasztott el a Szedeák

Kosárlabda: győzelmi esélyt szalasztott el a Szedeák

2014. március 03.
2 perc

Hiába volt szinte végig pariban a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a friss magyarkupa-ezüstérmes Sopronnal, végül mégis hatpontos vereséget szenvedett az alapszakasz utolsó játéknapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kifejezetten jól kezdte a 2014. március 1-jén rendezett bajnoki mérkőzést a szegedi alakulat, amely főként az első percekben remekül élt kínálkozó lehetőségeivel. A hazai pályán kosarazó soproniak sokat hibáztak a meccs elején, ennek köszönhetően a látogató gárda Csorvási Milán vezérletével az első negyed végére hétpontos előnyre tett szert (14-21).

A második felvonás elején aztán tovább folytatódott a szegedi parádé, mígnem megrázta magát a hazai együttes, és szépen lassan elkezdte ledolgozni hátrányát. A soproniak feljavuló montenegrói légiósok, Borisov és Barovic vezetésével a negyed derekára utolérték a vendéggárdát (38-38). Olyannyira belejött a játékba Sabáli Balázs legénysége, hogy a nagyszünetre már hárompontos hazai fórral vonulhattak a csapatok (43-40).

A második játékrész elején Borisov és Barovic pontjainak köszönhetően tovább nőtt a két csapat közti különbség, s ekkor úgy tűnt, hogy végleg eldől az összecsapás. A szegediek azonban ezt nem így gondolták, s szívósan tapadtak riválisukra. Ennek ellenére azonban a harmadik negyed újabb négypontos hazai részsikert hozott.

Az utolsó felvonásban Jonathan Levy és Jerrell Williams kosaraival visszajött négyegységnyi távolságra a Szedeák, de Nikola Lazic tanítványai ennél közelebb már nem tudtak zárkózni, s végül 82-76-os vereséget szenvedtek, ezzel kilencedik helyen zárták az alapszakaszt. Folytatás újabb tizenkét összecsapással a középszakaszban!

 

Férfi kosárlabda NB I 22. forduló:

 

Sopron KC- Naturtex-SZTE-Szedeák 82-76 (14-21, 29-19, 20-16, 19-20). Sopron, MKB Aréna, 700 néző. Vezette: Vígh, Balog, Jakab.

Sopron: Ruják 1, Thompson 4, BORISOV 18/6, Dénes 6, BAROVIC 22. Csere: Thomas 12/3, Tóth G., Trepák 6/6, TAKÁCS 13/9. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Szedeák: Jereminov 12/3, Levy 13, Horváth Á. 8, WILLIAMS 21, CSORVÁSI M. 15. Csere: Kiss Zs. 3/3, Csorvási L. 4, Vida. Vezetőedző: Nikola Lazic.

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek