Bezár

Hírarchívum

Esszépályázat Eötvös Loránd munkásságáról

Esszépályázat Eötvös Loránd munkásságáról

2014. március 17.
2 perc

Az SZTE Eötvös Loránd Kollégium esszépályázatot hirdet Eötvös Loránd munkásságával kapcsolatban 11. és 12. osztályos középiskolások számára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Eötvös Loránd Kollégium 2014. május 15-éig várja a névadója, Eötvös Loránd munkásságát bemutató pályamunkákat. A legjobbakat értékes nyereményekkel díjazzák. A kiírás alább olvasható el.

 

EÖTVÖS LORÁND ESSZÉPÁLYÁZAT

Az SZTE Eötvös Loránd Kollégium esszépályázata középiskolásoknak, Eötvös Loránd szerteágazó munkásságáról

 

A Szegedi Tudományegyetem Eötvös Loránd Kollégiuma mint kiíró és annak Szegedi Tehetség-HÍD Program nevű tehetséggondozó programja esszépályázatot hirdet Eötvös Loránd humán- és reáltudományi munkásságával kapcsolatban 11. és 12. osztályos középiskolások részére. A kiíró szakkollégium az esszépályázattal kívánja feleleveníteni a 166 éve született tudós emlékét, akinek sokoldalúsága ma is példaértékű a szakkollégium tagjai körében.

 

A pályázóktól 6-10 oldalas esszét várunk az alábbi két témakör egyikét tetszésszerűen feldolgozva:

 

1. Eötvös Loránd, a pedagógus és a költő

A pályamunka szólhat az atyának, Eötvös Józsefnek fiára gyakorolt szellemi ihletéséről, ismertetheti Eötvös Loránd költészetét, elemezheti verseit, kifejtheti pedagógiai elképzeléseit.

 

2. Eötvös Loránd, a fizikus

A pályázó válassza ki Eötvös Loránd valamelyik nagyobb mérési sorozatát (például: Eötvös-effektus, Eötvös-inga) vagy annak valamely részletét (például: mérési eszközök és eljárások tervezése, a mérés kiértékelése, a mérés tudományos elő- és utóélete)! Mutassa be azokat az elveket, természeti törvényszerűségeket, technikai problémákat, amik – feltehetőleg – Eötvös Loránd mérésében is fontos szerepet játszottak! Saját számításokkal, becslésekkel vagy mérésekkel is alátámasztható az érvelés.

 

Formai követelmények:

– A pályamunka terjedelme – az ábrák, az aláírások, az irodalomjegyzék, a tartalomjegyzék leszámításával – minimum 6, maximum 10 oldal, 12-es betűpont, Times New Roman betűtípus, 1,5-ös sorköz, sorkizártság.

– Minden irodalmat a következő formában kérünk megadni: a szerző teljes neve, a kiadvány pontos címe, a kiadó megnevezése, a kiadás helye, a kiadás dátuma, internetes forrás esetén a pontos URL-cím megjelölése és a letöltés dátuma.

– A pályamunka kizárólag a versenyző önálló munkája lehet.

 

Határidő, beadás: A pályaműveket a tehetseghid@eotvos.u-szeged.hu címre várjuk 2014. május 15-ig. A pályamunkákat a kollégium szakmai műhelyeinek tagjaiból álló bizottság értékeli.

 

A pályamunkákat díjazzuk, mindkét kategóriában.

 

A díjak:

I. díj: értékes könyvcsomag, valamint ingyenes részvétel a Szegedi Tehetség-HÍD Program ötnapos nyári táborában, a Szegedi Tehetség-HÍD Táborban (ingyenes szállás, egyszeri étkezés, nívós egyetemi előadások)

II. díj: értékes könyvcsomag

III. díj: értékes könyvcsomag

 

A kiíró fenntartja a jogot, hogy nem oszt ki díjakat, amennyiben nem érkezik be megfelelő mennyiségű és minőségű pályázati anyag.

 

Bővebb információ: tehetseghid@eotvos.u-szeged.hu, http://www.eotvos.u-szeged.hu/

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek