Bezár

Hírarchívum

Az SZTE Mérnöki Kar újabb sikeres szereplése a pneumobilversenyen

Az SZTE Mérnöki Kar újabb sikeres szereplése a pneumobilversenyen

2014. május 19.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem 2009 óta vesz részt a sűrített levegővel hajtott járművek versenyén. A hallgatók által tervezett, gyártott és vezetett pneumobilok közt a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara az eddigi eredményei alapján nagy névnek számít a mezőnyben, hiszen bajnoki címmel három egyetem rendelkezik: a Debreceni Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint az SZTE.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

pneumobil 34A 2014-es versenyen folytatódott a mezőny növekedése, idén már 6 ország 24 egyetemének 43 csapata mérte össze tudását – az új belépő Észt országból érkezett – a VII. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen, amelyet a Bosch-Rexroth támogatott.

Péter Szabó István támogató-oktató, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar

Folyamatmérnöki Intézet adjunktusa az SZTE Médiacentrumnak elmondta: a csapatok négy hallgatóból és egy támogató oktatóból állnak. A hallgatók maguk tervezik, gyártják és üzemeltetik a versenyautókat, így már tanulmányaik alatt átélhetik egy teljes műszaki projekt elkészültének minden izgalmát, örömét és nehézségét, a szponzorkereséstől egészen a verseny eredményhirdetéséig. A három fizikai versenyszám – hosszú távú, ügyességi, gyorsulási – mellett a végső sorrendbe a műszaki dokumentáció értékelése is beleszámít. A szegedi csapatok ebben is hagyományosan erősek: több dokumentáció is százszázalékos minősítést kapott.

A Mérnöki Kar 2014-ben négy versenyautóval jelent meg Egerben. A csapatok és tagjaik:


Diff-Air – normál kategória
Asztalos Tamás
Kéri Tamás
Purcsi Tamás
Varga Norbert
Péter Szabó István – támogató oktató

MKLaren – senior kategória
Hörömpő Miklós
Temesvári Norbert
Péter Szabó István – támogató oktató

Pepp-Air – normál kategória
Ádám László
Bene Sándor
Csamangó Dávid
Dobos Péter Levente
Tóth István Tibor – támogató oktató

Szegedi Csillag – normál kategória
Bialkó Edina (a versenyen Deák Péter helyettesítette)
Domján Sándor
Gál Szabolcs
Muladi Balázs

 

Pneumobil_verseny_galeria
Az SZTE Mérnöki Kar újabb sikeres szereplése a pneumobilversenyen - GALÉRIA


Az idei év újdonsága volt az eddigi hagyományos, szép időjárás helyett lezúduló eső. A víz mennyisége azt is szükségessé tette, hogy a versenybíróság átrajzolja az ügyességi verseny pályavonalát, a veszélyessé vált visszafordítókat kihagyva.

A Szegedi Csillag műszaki hiba miatt a kvalifikáció során kénytelen volt feladni a versenyt, így a csapat csak jövőre tudja megmutatni a tesztjei során teljesített kiváló eredményeket a versenypályán is.

A másik három csapat élvonalbeli eredményeket hozott. A szegediek közül a hosszútávú versenyszámban a Pepp-Air, az ügyességiben a MKLaren, a gyorsulásiban a Diff-Air volt a legjobb. Utóbbi csapat hozta el a legjobb szegedi eredményt: negyedik helyen végeztek, megelőzve a hatodik helyen érkező MKLarent. A versenyszámokat a Debreceni Egyetem Főnix csapata, illetve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Kakukktojás csapata nyerte.

A verseny eredménytáblázata a következő címről tölthető le:
http://pneumobil.hu/eredmenyek/eredmenyek_2014

Az idei bajnok a BME Kakukktojás csapata.



A Mérnöki Kar nagy múltú, bajnok csapata a MKLaren a senior kategória mezőnyén belül az ügyességi és a gyorsulási versenyt is megnyerte, így a 2012-es bajnoki, 2013-as senior bajnoki cím után 2014-ben is a MKLarené a senior bajnoki cím. A hivatalos eredmények teljes listája pár napon belül várható.

Péter Szabó István köszönetet mond a verseny szervezőinek, támogatóinknak, a mezőnynek! Külön köszöni az MK-s hallgatók áldozatos munkáját!


További információk a csapatok Facebook-oldalain:
Diff-Air Szeged
MKLaren Szeged
Pepp-air Pneumobil Team
Szegedi Csillag


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek