SZTE Info

A Balzsamozás tere címmel nyílik kiállítás Szegeden

A szegedi Kass Galéria, a Fekete Ház, valamint a Móra Ferenc Múzeum idei nagyszabású projektjének második szakaszához közeledik, ugyanis 2014. május 9-én 17 órai kezdettel nyitják meg a Fáraók Egyiptoma című kiállítássorozat újabb állomását.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az érdeklődőket a Fekete Házban Fogas Ottó múzeumigazgató és Kozma József önkormányzati képviselő köszönti, Naglaa Naguib egyiptomi diplomata pedig – egy rendhagyó tárlatvezetés keretein belül – bevezeti a látogatókat a balzsamozás világába.

A kiállítássorozat első helyszínét, az egyiptomi sírkamrát 2014. április 11-én nyitották meg, ennek apropóján a Kass Galériában mindenki elmerülhet az egyiptomi túlvilág és hiedelmek világában. A nagyszabású sorozatot a Móra Ferenc Múzeum kiállításának megnyitója zárja, de erre 2014. június 20-ig várniuk kell az Egyiptom-kedvelőknek.

Mindhárom kiállítás 2014. december 16-ig várja az érdeklődőket.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. december 02.

Kiemelt_Hernadi_Klara_1

A nyugati világban a mezőgazdaság, valamint a 3. világban például a textilipar szennyező anyagait képes kiszűrni az édesvizekből az a berendezés, amelynek a prototípusát az SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéken a dr. Hernádi Klára professzor irányításával dolgozó csapat, az indiai Amity Egyetemmel közösen, fejlesztette ki.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *