SZTE Info

Magyar_Biologus_Tarsasag

Az agykérgi gátlás szélsőségeiről az MBT nyilvános programján

Az agykérgi gátlás szélsőségei címmel Tamás Gábor akadémikus, az SZTE Széchenyi Díjat nyert professzora tart előadást a Magyar Biológiai Társaság (MBT) szegedi csoportjának nyilvános ülésén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Biológiai Társaság (MBT) Szegedi Csoportja 2014. május 8-án (csütörtökön) 16 órától új helyszínen, az úgynevezett Tudáskapuban, vagyis a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar főépületében (Szeged, Boldogasszony sgt. 6.) második emeleti nagyelőadójában tartja 441. ülését.

Az MBT Szegedi Csoportjának nyilvános programján Tamás Gábor akadémikus, az SZTE Élettani, Szervezettani és Idegtudományi Tanszékének Széchenyi Díjas professzora tart előadást. A választott témája: „Az agykérgi gátlás szélsőségei”.

A szervezők örömmel várnak minden kedves érdeklődőt.

 

Tamás Gábor akadémikus életpályájáról itt olvashat:

 

További információ a 2014. május 8-i programról:


http://tudaskapu.hu/

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. december 02.

Kiemelt_Hernadi_Klara_1

A nyugati világban a mezőgazdaság, valamint a 3. világban például a textilipar szennyező anyagait képes kiszűrni az édesvizekből az a berendezés, amelynek a prototípusát az SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéken a dr. Hernádi Klára professzor irányításával dolgozó csapat, az indiai Amity Egyetemmel közösen, fejlesztette ki.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

  • december 9. 08:00 - 20. 23:59
  • 2019. december 23. 08:00 - 2020. január 1. 00:00
  • 2020. január 8.
    17:00 - 18:30
    Ha kell, elájulnak, zokognak vagy órákig fekszenek a romok alatt a Magyar Imitációs Egyesület önkéntesei, hogy a mentő- és rendvédelmi szervek emberei gyakorolhassák rajtuk az elsősegélynyújtást. Szokatlan munkájuk életeket menthet – erről mesélnek vendégelőadóként az SZTE Junior Akadémiai Esték soron következő előadásán.