Bezár

Hírarchívum

Kosárlabda: egy győzelem és egy vereség a Szedeáktól

Kosárlabda: egy győzelem és egy vereség a Szedeáktól

2014. január 05.
4 perc

A Zalaegerszeget még karácsony előtt megverték az egyetemisták, az új esztendő első napjaiban azonban kikaptak Kecskeméten.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az utolsó negyedben mutatott kiváló játékának köszönhetően 10 pontos sikert aratott a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese a vendég Zalakerámia ZTE KK ellen még a karácsonyt megelőző bajnoki fordulóban. Alaposan bekezdtek a hazaiak a mérkőzés elején: Csorvási Milán eredményes játékának köszönhetően hamar 6 pontos előnyre tettek szert (8-2). A látogatók elég álmoskásan kosárlabdáztak, s a negyed első perceiben nem tudtak mit kezdeni a szegediek lendületes játékával. Aztán Völgyi Péter időkérése után megrázták magukat a ZTE légiósai, ami előbb felzárkózást, majd egyenlítést eredményezett (14-14). Horváth Ákos és Jerrell Williams pontjainak hála mégis hazai előnnyel zárult az első játékrész (18-16).

A második negyed kiegyenlített játékot hozott, hol az egyik, hol a másik csapat került előnybe. A közönség rendkívül élvezetes, fordulatos meccset láthatott ezekben a percekben. Az utolsó percben Jonathan Levy remeklésének köszönhetően visszavette a vezetést a Szedeák, és ez a fór a nagyszünetig ki is tartott (39-36).

A második félidőben egészen 50-50-ig fej-fej mellett haladt a két alakulat. Aztán beindult a zalaegerszegi henger: feljavult védekezésének és remek palánk alatti játékának köszönhetően a zalai gárda a harmadik negyed végére 52-58-as vezetést harcolt ki magának.

Az utolsó játékrész is ZTE-kosarakkal indult és ekkor úgy tűnt, hogy elúszóban a hazaiak győzelmi reményei. Ekkor azonban megrázta magát a szegediek kulcsembere, Levy: hárompontosa a lehető legjobb lélektani pillanatban érkezett, s ezek után öles léptekkel megkezdte a felzárkózást a Szedeák. Branko Jereminov újabb triplája már a vezetést eredményezte a Bonifert-legénység számára (68-66).

Innentől kezdve azonban már csak egy csapat volt a pályán: a Szedeák. Az utolsó 3 percben bedarálta ellenfelét a Tisza-parti alakulat, mely Horváth Ákos vezérletével 12-2-re hozta ezt az etapot. Ez döntőnek bizonyult az összecsapás kimenetelét illetően, hiszen eldöntötte bajnokit. Végül huszáros hajrával 80-70-es hazai győzelem született az újszegedi sportcsarnokban megrendezett mérkőzésen.

 

Férfi kosárlabda NB I 14. forduló:

 

Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia ZTE KK 80-70 (18-16, 21-20, 13-22, 28-12). Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Ádám, Farkas, Jurák.

Szedeák: Jereminov 10/6, Horváth Á. 16/6, LEVY 18/6, WILLIAMS 17/3, Csorvási M. 13. Csere: Molnár, Kiss 2, Vida 2, Csorvási L. 2, Wirth, Varga, Révész. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

ZTE: BOSTON 12/6, Kovács 6, Gáspár 2, SAFFORD 18/3, LEKLI 12. Csere: Kertész, Koma 4, Kerkai, Velkey, Kámán 5, Puszta, TEEL 11/3. Vezetőedző: Völgyi Péter.

 

A 2014-es esztendőt január 3-án a hírös városban nyitották az egyetemisták. Bár a szünetben még magabiztosan vezetett a Naturtex-SZTE-Szedeák csapata a Kecskemét otthonában, végül mégis hazai győzelem született a férfi kosárlabda NB I 15. fordulójának nyitómérkőzésén.

Parádésan kezdte a Szedeák a derbit elsősorban remek kinti dobásaikra alapozva pillanatok alatt 10 pontos előnyt szorgoskodtak össze Csorvási Milánék. A hazai játékosok egy-két periódust leszámítva az első félidőben egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a szegediek agresszív védekezésével. Az első negyed 7 pontos szegedi előnnyel zárult (13-20).

Aztán a második negyed közepére felocsúdtak a kezdeti sokkból a kecskemétiek, akik Wittmann Krisztián vezetésével megkezdték a felzárkózást, és 23-23-nál utol is érték a látogatókat. Ekkor azonban ismét megrázta magát a szegedi alakulat: a szünet előtt kibontakozó hárompontos-párbajban Branko Jereminov és Jonathan Levy vezérletével felülkerekedett a vendégcsapat, aminek az lett az eredménye, hogy a nagyszünetre 17 pontos szegedi vezetéssel vonulhattak a felek.

A harmadik tíz perc váratlan fordulatot hozott: teljesen megváltozott a játék képe, s a KTE a szegediek hullámvölgyét kihasználva egyre közelebb és közelebb zárkózott. A kecskemétiek sokkal koncentráltabban játszottak, mint azt az első félidőben tették, és ez meglátszott az eredmény alakulásán is. A szegediek próbálták tartani előnyüket, de ahogy telt-múlt az idő, ez egyre nehezebben ment. A hazaiak elkapták a fonalat, mind támadásban, mind pedig védekezésben nagyon feljavultak. Pár perc leforgása alatt elolvadt a Szedeák előnye. A harmadik negyedet parádés játékkal 26-8 nyerte meg a Kecskemét. Így a negyedik játékrészre Ivkovics mester fiai egypontos fórral fordulhattak (52-51).

A negyedik negyed kiélezett küzdelmet hozott, a két csapat szinte végig fej-fej mellett haladt. Az utolsó perceket a kecskeméti együttes bírta jobban idegekkel, s végül 69-64-es sikert aratott a második félidőre mind fejben, mind pedig fizikailag elfáradó szegediek felett.

 

Férfi kosárlabda NB I 15. forduló:

 

KTE Duna Aszfalt KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 69-64 (13-20, 13-23, 26-8, 17-13). Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Pálla, Gorka, Makovsky.

Kecskemét: WITTMANN 22/3, Mészáros 7/3, Djerasimovic 15, Jovanovic 8/3, Karahodzic 6. Csere: Pongó Martin 2, Hegedűs, Bencze, Stefanovic 4, Pongó Máté 5. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics

Szedeák: JEREMINOV 14/12, LEVY 25/6, Horváth Á. 4, Williams 9/3, Csorvási M. 7. Csere: Csorvási L. 5, Vida, Kiss Zs. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

 

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek