Bezár

Hírarchívum

veradas_meret
Véradásból jeles – folytatódik az országos véradóverseny

Véradásból jeles – folytatódik az országos véradóverseny

2014. február 05.
2 perc

Eredményesen zárult a 8. Országos Felsőoktatási Véradóverseny, így a hagyomány folytatódik: idén februárban is lehetőségük nyílik a fiataloknak a véradásra az ország számos felsőoktatási intézményében is, így Szegedi Tudományegyetemen is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés



Az Országos Felsőoktatási Véradóversenyt 2005-ben azzal a céllal indította el a Magyar Vöröskereszt együttműködésben az Országos Vérellátó Szolgálattal, hogy minél több fiatal csatlakozzon a véradó mozgalomhoz, és váljon rendszeres véradóvá. 2013 szeptembere óta 142 véradóeseményen összesen 6239 nappali tagozatos hallgató adott vért, közülük 1725-en első alkalommal. Ez azt jelenti, hogy a szeptember és december között országosan megjelent véradók 4 százaléka a verseny keretében adott vért, és az új véradók 8 százaléka is ezen főiskolások és egyetemisták közül került ki.


A 2013/14-es tanévre 38 hazai felsőoktatási intézmény nevezett, köztük a Szegedi Tudományegyetem is. A verseny jelenlegi állása szerint saját kategóriájában a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola, a Károly Róbert Főiskola és Budapesti Corvinus Egyetem mozgósította eddig a legtöbb véradót. A vért adó fiatalok a véradásokat követően a segítségnyújtás nagyszerű érzésén felül hasznos termékeket is kapnak a Coca-Cola Magyarország, a Nescafé, a Balaton szelet, az Unilever, a Heineken és a Pizza Forte közreműködésével. Ezenfelül idén is értékes nyeremények várnak a diákokra a Media Markt, a Diákhitel, az EFOTT, a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft., a Schiller Autócsalád és az ausztriai Sissi Park jóvoltából.


A kampány a véradás fontossága mellett a példaképekre és az egészséges életmódra fókuszál, így a 8. Országos Felsőoktatási Véradóverseny két arca Jakabos Zsuzsanna Európa-bajnok, olimpikon úszó és Rozsonits Tamás, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója lett, aki 18 éves kora óta rendszeres véradó, a következő véradása lesz a huszadik. A Magyar Vöröskereszt évek óta neves támogatókat nyer meg a program mellé. A 8. Országos Felsőoktatási Véradóverseny főtámogatója ezúttal a Media Markt, a Diákhitel pedig kiemelt támogatóként segíti a verseny megvalósulását, immáron harmadik éve.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek